• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На олігархії треба поставити крапку – Катеринчук

    Опубликовано: 2005-10-24 11:56:00
    переконаний, що програма Віктора Ющенка як кандидата в президенти була ідеальна для революції. Вона – ідеальна для того, щоб почати реформування суспільства в будь-якій галузі. Там були відповіді на всі питання, які на той час були сформовані і режимом Кучми, і відношенням до цього громадян України", - сказав в інтерв'ю радіо Бі-Бі-Сі голова Центрального виконкому партії "Народний Союз Наша Україна" Микола Катеринчук.
    "Але зараз ми переходимо в іншу фазу. Ми повинні сформулювати змістовну, чітку політику, яка б відповідала інтересам громадян. Не так, як було під час режиму Кучми, коли люди навіть не читали ті програми, бо розуміли, що ніхто не буде їх дотримуватися. Ми вперше продемонстрували, що програма – це відповідальність кожного політичного гравця. І, як Ющенко каже, ми дотримуємося програмних речей кандидата Ющенка. Майже 80% цих речей вже виконані. Але що далі? І тому завдання партії сформулювати порядок денний, сформулювати програму розвитку країни і суспільства і запропонувати її, а вже вам вибирати ту команду, якій ви довіряєте", - зазначив Микола Катеринчук..
    "Вам треба буде подивитися всередину кожного списку. І тоді у вас буде відповідь – або це камуфляж, коли одного лідера виставляють, а далі набирають 30 – 40 бізнесменів, продаючи місця. "Народний Союз Наша Україна" не буде продавати жодного місця в списку. Це – наша принципова позиція. Ми вважаємо, що це ганьба", - наголосив голова виконкому "Нашої України".
     
    За його словами, "економічний блок програми вже сформульований". "Ми переходимо зараз від тоталітарної системи економіки, тобто олігархічної, до демократичної. І тут важливо зрозуміти, що неможливо за дев'ять місяців, який би не був феноменальний уряд, зробити чудо. Тому що 15 років ми жили в іншій системі, там працювали зовсім інші закони, абсолютно неринкові, абсолютно невідкриті і непрозорі, - сказав Микола Катеринчук. – Тобто, це питання і бізнесу – малого, середнього. І головне, змінюючи це все, не зруйнувати того, що працювало, але додати, що економіка повинна працювати на добробут більшості громадян, на створення робочих місць, на створення класу, який би дав альтернативну точку зору в економічній ситуації. Це – середній клас. Малий, середній бізнес повинен стати домінуючою силою в економіці, а не олігархічний бізнес, який зараз постійно шантажує і уряд і президента. Тому на олігархії треба поставити крапку. І оце й буде завдання програмних засад нашої партії".
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.