• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бичков: Україна посіла почесне місце серед держав-миротворців

    Опубликовано: 2005-10-26 09:48:00
    "Відзначення 60-річчя Організації Об'єднаних Націй на високому державному рівні свідчить про прагнення України, яка є однією з її засновниць, сприяти реалізації ідей і положень Декларації Тисячоліття ООН та зміцненню Організації як стабілізуючого чинника у світовому співтоваристві XXI століття", - заявив у розмові з журналістами заступник голови парламентського Комітету у закордонних справах, член Ради "Народного Союзу Наша Україна" Сергій Бичков з приводу урочистого закладення в Києві Алеї Слави миротворців ООН.
    "За обсягом завдань, які виконала Україна за роки своєї миротворчої діяльності, вона посіла почесне місце серед держав-миротворців. І Алея Слави миротворців ООН у Києві – це данина шани нашим військовослужбовцям, які професійно виконували місію із забезпечення миру та стабільності в світі", - зазначив Сергій Бичков.
     
    На його думку, "Україна, яка завжди займала і займає активну позицію в діяльності ООН, не може залишатися осторонь процесу модернізації цієї організації відповідно до викликів сучасності; до цього закликав Генеральний Секретар ООН у своїй доповіді, представленій для обговорення главам держав і урядів у березні 2005 року".
     
    Народний депутат повідомив, що громадське обговорення цієї доповіді в Україні було організоване у червні ц.р. Представництвом системи ООН в Україні та Інститутом міжнародних досліджень процесів інтеграції і глобалізації, головою Координаційної Ради якого є Сергій Бичков.
     
    "ООН на сьогодні є найавторитетнішою організацією в світі. Збереження її провідної ролі зумовлене, з одного боку, поступовим проникненням глобалізаційних процесів у всі сфери людського життя, а з іншого — відсутністю альтернативи ООН як універсальній структурі глобального масштабу, яка може на ці процеси впливати. Все це вимагає від Об'єднаних Націй здатності ефективно відповідати на нові виклики часу, оперативно реагувати на світові події практично-корисними рішеннями, що неможливо без постійного вдосконалення механізму діяльності організації", - підкреслив Сергій Бичков.
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.