• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УНП Прикарпаття занепокоєна «марним чеканням» реакції Президента щодо визнання ОУН-УПА

    Опубликовано: 2005-10-26 11:37:00
    Ми, Івано-Франківська спільнота Української народної партії, звертаємось до Вас, шановний пане Президенте, з тривогою та занепокоєнням, спричиненими подіями на Хрещатику, що відбулися 15 жовтня перед очима всієї України», – йдеться у зверненні ОО УНП до Віктора Ющенка. Про це повідомив 26 жовтня власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.
     
    «15 жовтня, – йдеться далі у зверненні до Президента, – ми бачили на Хрещатику агресивний натовп під імперськими, російськими та комуністичними прапорами, який намагався побити, виштовхати з Майдану тих, хто проливав кров за незалежність України, хто шість десятиліть тому боровся за те, зокрема, щоб ви стали Президентом омріяної нами держави та могли на рівних говорити з лідерами світу, отримувати почесні міжнародні нагороди, якими пишаємося всі ми, ваші політичні союзники та однодумці».
     
    «Народники» Прикарпаття нагадують Віктору Ющенку, що УНП зібрала понад мільйон підписів під вимогою «негайно визнати УПА воюючою стороною у Другій світовій війні та надати ветеранам УПА усі належні державні преференції на рівні з ветеранами Радянської армії». На їхню думку, «затягування із визнанням воїнів УПА на державному рівні вигідне тільки комуністам та «вітренківцям», які будують свій ганебний політичний передвиборний піар на псевдо антифашистській риториці, і далі одурманюючи український народ кагебістсько-комуністичними кліше щодо історії національно визвольних змагань».
     
    «Цілий тиждень ми марно чекали реакції української влади, Президента – гаранта Конституції України, у передвиборчій програмі якого визнання ОУН-УПА воюючою стороною було одним із наріжних каменів», – йдеться у зверненні.
     
    Однопартійці Юрія Костенка вимагають: «На виконання волі понад 1 мільйона громадян України визнати ОУН-УПА воюючою стороною». А також «ініціювати процес розслідування злочинів проти народу України у 1940-1950-их роках і негайно розслідувати інцидент 15 жовтня 2005 року та притягнути до відповідальності ініціаторів і активних учасників провокативної антидержавної акції».
     
    ЗІК
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.