• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бюджетники Криму вчасно отримають зарплату

    Опубликовано: 2005-10-26 12:20:00
    Успішне проведення конкурсу з приватизації комбінату "Криворіжсталь" свідчить про те, що Україні вдалося повернути собі довіру іноземних інвесторів, сказав в інтерв'ю журналістам голова Кримської республіканської організації партії "Народний Союз Наша Україна", депутат парламенту Володимир Шкляр.
     
    "Іміджу нашої держави в очах представників закордонного бізнесу серйозної шкоди завдала популістська політика попереднього уряду. Успішний продаж "Криворіжсталі", безумовно, був би неможливим ще півроку тому через грубі помилки в інвестиційній політиці, допущені Юлією Тимошенко на посаді прем'єр-міністра. Заяви про реприватизацію більш ніж 30 тис. об'єктів по всій країні призвели до зниження майже вдвічі кількості закордонних інвестицій у першому півріччі поточного року. Така політика могла б призвести і до найсерйозніших наслідків при продажі "Криворіжсталі": держава не одержала б ні інвестицій, ні можливості вирішити насущні проблеми України", - сказав Володимир Шкляр.
     
    За словами депутата, "ситуацію врятувала чітка і зважена позиція Президента України, яка гарантувала, що інтереси інвесторів не будуть уражені, а реприватизації зазнають лише декілька найбільших підприємств".
     
    "Саме компетентність і глибоке знання предмета дозволило урядові Єханурова домогтися при продажі одного з найбільших підприємств країни результату, який перевершив усі очікування", - наголосив Володимир Шкляр.
     
    "Президентові й уряду також довелося подолати значний опір у стінах Верховної Ради. Як відомо, ідея продажу виникла ще в часи прем'єрства Януковича, і зараз стала очевидна злочинність зробленого тоді кроку – початкова вартість комбінату була занижена більш ніж у 10 разів. Цей факт проливає світло на те, чому значна частина депутатів активно перешкоджала ухваленню рішення про продаж "Криворіжсталі", - зазначив парламентарій.
     
    Як відзначив Володимир Шкляр, "вдалий аукціон з продажу "Криворіжсталі" позитивно відіб'ється і на житті кримчан". "Надходження такої значної суми в бюджет країни гарантує Криму одержання в необхідному обсязі дотації вирівнювання. А це означає, що працівники бюджетної сфери вчасно і повністю одержать зарплати, відпускні й інші виплати", - підкреслив голова Кримської організації "Нашої України".
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.