• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тернопільські соціал-демократи вважають, що в Україні погіршилася ситуація із забезпечення свободи слова напередодні парламентських виборів

    Опубликовано: 2005-10-26 14:07:00
    Тернопільські соціал-демократи вважають, що в країні погіршилася ситуація із забезпечення свободи слова напередодні парламентських виборів. Про це Західну інформаційну корпорацію повідомив 27 жовтня прес-секретар Тернопільської облорганізації СДПУ(О) Олександр Мельник.
     
    Соціал-демократи вважають, що факти свідчать про загрозу значного посилення адміністративного втручання у діяльність засобів масової інформації, що може призвести до негативних наслідків безпосередньо під час виборів.
     
    У Тернопільському обласному комітеті СДПУ(О) наголошують: «Норми прийнятого Закону про вибори народних депутатів, що стосуються засобів масової інформації, суперечать курсу на демократизацію суспільства, вони створюють умови для значного посилення тиску на ЗМІ в період виборів, як з боку влади, так і з боку самих партій. Українські ЗМІ стали заручниками прийнятого закону, який обмежує їхню можливість вести власну незалежну інформаційну політику аж до необхідності відмови від випуску новин та політичної телеаналітики.
     
    Ми заявляємо, що в такій ситуації український виборець буде позбавлений неупередженої інформації про кандидатів на посади міських голів та осіб у партійних списках, інформації щодо програм самих партій. Вважаємо, що держава повинна запровадити мораторій на перевірку ЗМІ у період передвиборчої кампанії, заборонити ротацію керівництва міських та районних газет, які перебувають у державній чи муніципальній власності, та прискорити процес створення суспільного телебачення».
     
    ЗІК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.