• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Журналісти страйкуватимуть проти закону про вибори

    Опубликовано: 2005-11-01 12:16:00
    Незалежна медіа-профспілка має намір визначитись щодо проведення загальноукраїнського страйку, а також визначитись з іншими формами протесту щодоЗакону про вибори народних депутатів.
     
    Про це йдеться в повідомленні медіа-профспілки, переданому у вівторок.
    "У найближчі два тижні Рада та з’їзд НМПУ мають визначитися з формами протесту профспілки щодо закону про вибори народних депутатів. Рішення про доцільність масових протестів профспілки, в тому числі і проведення загальнонаціонального страйку журналістів, вже підтримав Комітет НМПУ", - йдеться у повідомленні.
     
    Профспілка розраховуватиме на підтримку всіх своїх членів, а також інших об’єднань журналістів.
     
    Як зазначив голова НМПУ Сергій Гузь, закон про вибори однаково зашкодить усім журналістам і тому подолати спротив депутатів, що прийняли цей закон, можна лише спільними солідарними діями.
     
    "Я також сподіваюсь, що в цьому питанні співпадають наші інтереси і з власниками ЗМІ. Крім того, ми вже домовилися про підтримку журналістських протестів міжнародними об’єднаннями журналістів", - зазначив Гузь.
     
    Як зазначається в повідомленні, позачерговий з’їзд НМПУ відбудеться 12-13 листопада.
    Тиждень тому, за рішенням Комітету НМПУ, до Верховної Ради України був надісланий лист з вимогою відмінити норми закону про вибори, що порушують права журналістів та Конституцію України.
     
    З’їзд має вирішити принципове питання про проведення загальноукраїнського страйку, а також визначитися з іншими формами протесту.
     
    "Усе залежить від того, як депутати будуть поводитися в цій ситуації, - пояснив Гузь.
    "Якщо зміни до закону будуть ухвалені до 29 листопада, можливо страйк журналістів і не відбудеться. Однак до цього часу будуть проведені акції протесту в Києві та регіонах", - повідомив він.
     
    "Сьогодні ми більш організовані, ніж три роки тому, і маємо власний досвід боротьби за свої права. В будь-якому випадку, ми будемо закликати журналістів користуватися в своїй діяльності Конституцією України і не виконувати законів, що її порушують", - зазначив Гузь.
     
    "Українська правда"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.