• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Електоральні симпатії Львова: хто другий після НСНУ?

    Опубликовано: 2005-11-01 16:56:00
    Якби вибори відбулись зараз, у Львові переміг би «Народний союз «Наша Україна», а мером столиці Галичини став би Андрій Садовий. Про це свідчать дані опитування мешканців обласного центру, яке на замовлення Комітету виборців України провів Київський міжнародний інститут соціології (опитано 706 мешканців Львова віком понад 18 років).
    Рейтинг «ющенківської» НСНУ у Львові значно вищий, ніж у середньому по Україні, — 37%; «тимошенківська» «Батьківщина» набирає 22%. Третьою партією, яка долає 3-відсотковий бар’єр у Львові, є Соціалістична — 4,2%. Підтримка інших політичних сил не перевищує 2%.
     
    А найбільшою несподіванкою опитування стало те, що праві партії — такі, як УНП (1,1%) та Рух (0,7%), поступилися у Львові комуністам (1,6%) та «Регіонам» Януковича (1,2%). Один із представників Української народної партії, народний депутат Володимир Цибулько, перебуваючи у Львові й коментуючи результати опитування, заявив, що ці цифри стали для нього справжнім шоком: «На мою думку, така ситуація є просто неприпустимою для УНП. Можливо, кадрова ротація змогла б дещо оживити партію і повернути інтерес виборців до неї».
     
    А тим часом на виборах міського голови Львова очікується інтрига. Лідерами опитування стали Андрій Садовий (27%) та Василь Куйбіда, який був мером у попередню каденцію (26%). Їхній найближчий переслідувач Андрій Шкіль (6%) відстає від лідерів аж на 20%. Народні депутати від Львова Олекса Гудима і Тарас Стецьків, які ось уже кілька місяців ведуть у Львові активну рекламну кампанію, значними успіхами похвалитися не можуть — 4,1% і 3,7% відповідно.
     
    Однак справжньою несподіванкою опитування стали результати по виборах до міської ради. Якщо перше місце НСНУ (35%) є доволі прогнозованим, то другий результат львівської громадської організації «Самопоміч»(20%), яка впевнено випередила навіть «Батьківщину»(11%), здивував багатьох. Це при тому, що «Самопоміч» не є політичною партією, а її представники жодного разу не декларували намірів іти на вибори до Ратуші. Зазначимо, що засновником «Самопомочі» є лідер «мерського» рейтингу, 37-річний Садовий.
     
    Роман Гаврилюк, Україна молода
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.