• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УРП “Собор” стурбована непослідовністю та непрозорістю дій Віктора Ющенка

    Опубликовано: 2005-11-02 14:11:00
    Центральний Провід Української Республіканської Партії “Собор” на своєму засіданні під головуванням народного депутата України Левка Лук`яненка висловив занепокоєння щодо непослідовності та непрозорості дій президента України Віктора Ющенка. Зокрема, Провід партії стурбований ситуацією навколо останніх призначень керівництва Генпрокуратури України та НТКУ.
     
    Як відзначив Левко Лук`яненко, подання президентом на посаду Генерального прокурора України кандидатури В.Присяжнюка, потім її відкликання і подання іншої кандидатури – О.Медведька свідчить про непослідовність і безлад у владі, що почався після антиконституційної відставки уряду Юлії Тимошенко. Торги навколо посади генпрокурора в черговий раз засвідчують, що у вищих ешелонах влади відбувається відхід від ідеалів Майдану і повернення до старих корумпованих методів керування, що проявляється в непрозорості і кулуарності нових призначень. Все це свідчить про те, що президент останнім часом не керує ситуацією і є заручником свого оточення, яке займається перерозподілом сфер впливів.
     
    За словами лідера УРП “Собор”  Левка Лук`яненка, аналогічна ситуація склалась і навколо призначення президента НТКУ. “Ми здивовані, що призначення Віталія Докаленка відбувалось не на конкурсній основі, без винесення його кандидатури на розгляд наглядової ради телекомпанії. Це є черговий крок по згортанню демократичних завоювань Майдану та свободи ЗМІ”, – вважає народний депутат. На його переконання, через безпрецедентне втручання влади в діяльність телекомпанії, через одноосібне і непродумане призначення її керівництва пропрезидентськими силами напередодні виборів здійснюється спроба перебрати під свій контроль впливові в Україні ЗМІ. Левко Лук`яненко відзначив, що від новопризначеного керівника НТКУ ми так і не почули ані концепції розвитку телекомпанії, ані стратегії діяльності, ані планів щодо створення на її базі незалежного громадського телебачення, якого так потребує український народ. Таке призначення вже спричинило хаос в колективі телекомпанії та відставку найталановитіших її працівників. Більше того, здивування викликає той факт, що п. Докалюк після призначення на таку високу посаду свої виступи на телебаченні продовжує здійснювати російською мовою, демонструючи тим ігнорування основних вимог Конституції, насамперед, – володіння державною мовою. Останнє надає УРП “Собор” підстави очікувати найближчим часом можливу русифікацію українського телерадіопростору.
     
    Наголошуючи на незлагодженості роботи команди президента, непрозорості та непродуманості кадрової політики, Центральний Провід Української Республіканської Партії “Собор” наполягає на необхідності дотримання владою демократичних завоювань Майдану та чинного законодавства, а також на необхідності діяльності нової влади в інтересах держави і нації, а не окремих груп з оточення президента.

    Прес-служба УРП „СОБОР” e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.