• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Недоторканність продовжує приносити користь корупціонерам

    Опубликовано: 2005-11-02 16:48:00
    27 жовтня відбулося пленарне засідання Тернопільської обласної ради, під час якого місцеві депутати не підтримали подання обласної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності голови Тернопільської обласної ради Анатолія Жукінського, який був затриманий в лютому за підозрою у привласненні державних коштів у особливо великих розмірах, а пізніше випущений під заставу у півмільйона гривень.

    Жукінського звинувачують у перепродажі власного джипа "Тойота Лендкрузер" за завищеною ціною очолюваній ним обласній раді. Крім того у серпні цього року суд виніс вирок по іншій корупційній справі про нецільове використання коштів, згідно якого чиновника зобов'язали сплатити штраф 1500 грн.

    Слідство у резонансній справі стосовно Анатолія Жукінського було завершено і правоохоронці планували передати справу до суду. Але у зв’язку із запровадженням недоторканості для депутатів місцевих рад ця справа була винесена на розгляд обласної ради.

    Під час засідання обласної ради група активістів Тернопільської обласної організації ГП “ПОРА” розгорнула намет біля входу до облради і провела акцію збору підписів громадян України про зняття недоторканості з депутатів місцевих рад. Багато депутатів, які поспішали на сесію, також поставили свої підписи. Вимогу “ПОРИ” підтримали і тернопільські нардепи – Олександр Устенко та Ярослав Джоджик, а також міський голова Тернополя Богдан Левків.

    Проте депутати не дали згоди на притягнення “колеги” Жукінського до кримінальної відповідальності. З 67 присутніх на сесії за притягнення проголосувало всього 5 депутатів.

    У відповідь на звістку про ганебне голосування активісти тернопільської “ПОРИ” обклеїли вхід до ради наліпками з написом: “Кримінальні депутати не ховайтесь за мандати”, а також виклеїли величезного розміру слово “Ганьба!” безпосередньо перед входом до адміністративного будинку.
     
    Прес-служба партії "Пора"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.