• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юлія Тимошенко: Крім мене конкурувати з Януковичем більше ніхто не зможе"

    Опубликовано: 2005-11-03 14:51:00
    Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко переконана, що саме її політичний блок формуватиме наступний уряд. Про це вона заявила в інтерв'ю "Німецькій хвилі". Крім того, після виборів лідер БЮТ готова поновити співпрацю з президентом України Віктором Ющенко.
     
    Юлія Тимошенко після "помаранчевої революції" увійшла до числа найбільш популярних політиків України і, як відзначають оглядачі, на парламентських виборах навесні наступного року має високі шанси перевтілити свою популярність у перемогу іменного блоку. Тимошенко відзначає, що її команда після виборів має намір претендувати на посаду прем'єр-міністра, яка, за влучним порівнянням екс-прем'єра, внаслідок конституційної реформи буде майже еквівалентом посаді канцлера у Німеччині. Саме це робить ставки на виборах надзвичайно високими, зазначає Тимошенко:
     
    "Враховуючи, що з 1 січня 2006 року входить в силу конституційна реформа, і практично всі повноваження Президента по формуванню і управлінню виконавчою гілкою влади переходять до прем'єр-міністра і безумовно Україна перетворюється в чисто парламентську республіку, то я вважаю, що навіть парламентські вибори більш важливі сьогодні для України ніж були президентські".
     
    Лідер БЮТ вважає, що наступні вибори до Верховної Ради, як і минулорічні вибори президента, будуть знаковими і визначатимуть напрямок розвитку України. На думку Тимошенко, саме на її плечі лягає завдання відстоювати той напрямок, який задала "помаранчева революція":
     
    "Парламентські вибори будуть знову ставити очі-в-очі представників двох світоглядів, двох бачень того, як мусить розвиватися Україна. З одного боку буде стояти Янукович, але тепер з іншого боку проти Януковича буду стояти я, адже крім мене на цьому полі конкурувати з Януковичем більше ніхто не зможе".
     
    Тимошенко нагадує, що підтримала Віктора Ющенка у боротьбі проти усього старого, уособленням якого "героїня помаранчевої революції" називає Віктора Януковича. Нині лідер БЮТ сподівається на підтримку головного поплічника по "революції". Але Тимошенко, як відомо, імпонують не всі члени команди Ющенка:
     
    "Я впевнена в тому, що ми мусимо з Президентом Ющенко поновити нашу єдність, але зробити це можна буде через перемогу нашої політичної сили на парламентських виборах і нового об'єднання з Віктором Ющенко, за виключенням тих людей, які були публічно обвинувачені в корупції в його команді, в його оточенні. Я вважаю, що з такими людьми ми, безумовно, не зможемо єднатися. Але я як була, так і залишаюся абсолютною опорою та підтримкою Президента Ющенка і хочу, щоб наша єдність поновилася одразу після виборів на базі створення єдиного блоку у новому парламенті".
     
    Далі, відповідаючи на запитання "Німецької хвилі", головним фактором, який гальмує розвиток України, Юлія Тимошенко називає корупцію. За словами політика, саме хабарі стали найбільшим викликом новій владі:
     
    "Я хочу сказати, що люди, які прийшли до влади після "помаранчевої революції", вони сьогодні випробовуються на здатність протистояти колосальним корупційним пропозиціям. Тому що як тільки ми прийшли до влади, наприклад, у справі "Криворіжсталі" ходили пропозиції хабарів до трьохсот мільйонів доларів за те, щоб не виставляти КМК на конкурс, а просто його дооцінити в закритому режимі. Іноді хабарі досягають сотень мільйонів доларів і треба мати колосальну силу духу, щоб протистояти таким пропозиціям".
     
    Екс-прем'єр відзначає, що після "помаранчевої революції" корупція поступово відвойовує втрачені позиції в політиці:
     
    "Мені здається, що на першому етапі просто цим людям, які звикли корупційно використовувати політику, просто вдалося приручити нову владу, її підпорядкувати собі на певному етапі. Але мені здається, що це просто елемент, і все стане на свої місця після парламентських виборів, тобто це тимчасовий відступ, це як крок назад, а потім буде знов зроблено два кроки вперед".
     
    Юлія Тимошенко переконана, що перетворення в Україні є складним, але посильним завданням для політиків, які спільно досягли перемоги на минулих президентських виборах. Реформи і боротьба із корупцією не будуть швидкими, а без політичної волі - просто неможливими, зазначає лідер БЮТ:
     
    "Справа в тому, що в Україні 14 років правили дуже сильні, заможні, безпринципні і достатньо жорстокі люди, які мають колосальні зв'язки і в Україні, і в світі. І для того, щоб протистояти цим речам, щоб їх видаляти з України і робити Україну, не клановою, а цивілізованою демократичною країною, де панує громадянське суспільство, де головною цінністю є відкрите суспільство, для цього треба мати надзвичайну силу духу і силу характеру, - наголошує Юлія Тимошенко.
     
    Український вибір
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.