• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київська Партія регіонів виступила проти адміністративно-територіальної реформи у Києві

    Опубликовано: 2005-11-03 15:25:00
    Чому регіонали проти реформи, розповідає голова міського відділення Партії , народний депутат України Василь Горбаль.

    - Тому що реформа не переслідувала мету надання більших повноважень районним радам, а просто механічно скоротити кількість районів. Але чи принесло б це людям користь? У 2001 році кількість районів скоротили з 14 до 10-ти. Ми провели незалежне соціологічне опитування – 48% киян вказали, що скорочення кількості районів негативно вплинуло на рівень їх життя, 36% - не відчули ніякого покращення.

    50% опитаних вважали, що у разі скорочення кількості районів погіршиться якість роботи районних служб. 49% опитаних зазначили, що процес реорганізації районів може призвести до скорочення робочих місць.

    Тож навіщо робити те, що не полегшує, а навпаки – ускладнює життя людей?

    - Як ви та ваша політична сила ставитесь до проблеми надмірної централізації влади?
    - Про ставлення Партії регіонів до проблеми децентралізації, розширення прав місцевого самоврядування говорить назва партії і фракції, яка представляє її в парламенті. Мету створення сильних, самодостатніх регіонів партія послідовно відстоювала з моменту свого створення.

    - Що Ви пропонуєте для виправлення ситуації?
    - Ми виступаємо за прийняття комплексу законодавчих актів, які зможуть надати реальні повноваження органам місцевого самоврядування і забезпечити їх фінансову самодостатність. За проведення адміністративної реформи, ліквідацію дублювання функцій райдержадміністраціями та райрадами, а не за механічне скорочення адміністративно-територіальних одиниць.
     
    - Тому що реформа не переслідувала мету надання більших повноважень районним радам, а просто механічно скоротити кількість районів. Але чи принесло б це людям користь? У 2001 році кількість районів скоротили з 14 до 10-ти. Ми провели незалежне соціологічне опитування – 48% киян вказали, що скорочення кількості районів негативно вплинуло на рівень їх життя, 36% - не відчули ніякого покращення.50% опитаних вважали, що у разі скорочення кількості районів погіршиться якість роботи районних служб. 49% опитаних зазначили, що процес реорганізації районів може призвести до скорочення робочих місць.Тож навіщо робити те, що не полегшує, а навпаки – ускладнює життя людей? - Про ставлення Партії регіонів до проблеми децентралізації, розширення прав місцевого самоврядування говорить назва партії і фракції, яка представляє її в парламенті. Мету створення сильних, самодостатніх регіонів партія послідовно відстоювала з моменту свого створення. - Ми виступаємо за прийняття комплексу законодавчих актів, які зможуть надати реальні повноваження органам місцевого самоврядування і забезпечити їх фінансову самодостатність. За проведення адміністративної реформи, ліквідацію дублювання функцій райдержадміністраціями та райрадами, а не за механічне скорочення адміністративно-територіальних одиниць.

    Найбільш прийнятним сьогодні для України є проведення політики регіоналізації, при якій центральна влада займатиметься виключно вузьким колом питань, що мають загальнодержавне, стратегічне значення. Лише вдало проведена регіоналізація, що наділить регіони правом на власне законодавство і самоврядування, може відродити колись потужні і фінансово спроможні міста і села, вивести економіку країни з глибокого занепаду.

    Прес-служба Партії регіонів
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.