• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Партія "Союз. Чорнобиль. Україна." 7 листопада проведе акції на підтримку кубинського народу

    Опубликовано: 2005-11-04 12:43:00
    Центральна Рада Соціально-екологічної партії «Союз. Чорнобиль. Україна.» прийняла рішення про проведення 7 листопада 2005 року акції на підтримку кубинського народу, її Президента Фіделя Кастро у зв’язку з розглядом на засіданні ООН резолюції 50/11 Генеральної Асамблеї щодо припинення економічної, торгової, фінансової блокади Куби, введеної США
     
    Куба – однією з перших країн подала руку допомоги українцям, потерпілим від наслідків Чорнобильської катастрофи. Понад чотириста хворих на лейкемію та інші онкозахворювання українських дітей одужали після лікування на Кубі. Ще понад ста п'ятдесяти малюкам кубинські лікарі безкоштовно зробили унікальні ортопедичні операції, після яких діти, які не могли самотужки пересуватися, повернулися в Україну на своїх ногах. За п'ятнадцять років дії програми допомоги Куби потерпілим від чорнобильської катастрофи українцям на цьому острові оздоровилися понад двадцяти вісьми тисяч дітей і дорослих.
     
    На жаль, нині ця країна не в змозі приймати на лікування усіх бажаючих, бо через санкції з боку Сполучених Штатів Америки не може придбати за кордоном навіть необхідні для цього медичні препарати.
     
    Восьмого листопада має зібратися Генеральна Асамблея ООН, і Куба планує вже чотирнадцятий раз поставити на її розгляд проект резолюції "Необхідність припинення економічної, торгової і фінансової блокади, введеної Сполученими Штатами Америки". Минулого року 179 із 191 країни - членів ООН проголосували за цю резолюцію. А два тижні тому з такою ж вимогою виступили учасники саміту лідерів країн Латинської Америки, Іспанії та Португалії. Куба дуже сподівається на підтримку України. І, думається, вона цілком заслуговує на це хоча б із вдячності за допомогу потерпілим від Чорнобиля дітям.
     
    Соціально-екологічна партія «Союз. Чорнобиль. Україна.» вирішила провести цю акцію невипадково, бо кадрова основа її сформована з тих, хто своїми душами, здоров’ям і навіть життям захистили світ і Україну від атомного апокаліпсису, з людей, які втратили назавжди те, що може втратити людина за життя — свою малу Батьківщину і могили предків, людей, які не тільки знають всі проблеми життя, але й вміють їх ефективно вирішувати.
     
    Початок акції планується 7 листопада об 11 годині біля Кубинського посольства (пров. Бехтеревський,5), яка триватиме до 12 години.
     
    З 12 години колона учасників акції пройде до посольства США в Україні (вул. Коцюбинського, 10), де до 13 години пройде акція протесту проти антикубинської політики уряду США.
     
    Орієнтовна кількість учасників акції – 150 осіб.
     
    Прес-служба Соціально-екологічної партії «Союз. Чорнобиль. Україна.»
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.