• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Борис Беспалий: Методи Попандопуло нам не підходять

    Опубликовано: 2005-11-04 16:08:00
    Сьогодні Верховна Рада мала розглянути законопроект "нашоукраїнців" щодо змін до Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України". Проте розгляд перенесено на інший день.
     
    "Це, може, й на краще, – сказав у розмові з журналістами у п‘ятницю член президії Ради партії "Народний Союз Наша Україна" Борис Беспалий. – Адже кінець тижня – не кращий час для розгляду такого важливого проекту".
     
    "Наш законопроект передбачає не лише гарантії відновлення знецінених заощаджень, а й пропонує чіткий механізм реалізації повернення коштів, – наголосив народний депутат. – Причому, він дає визначення цих боргів. Адже це не тільки те, що лежало "на книжці". Це також страхові внески, облігації державної цільової позики 1990 року, виграшної позики 1982 року ("золота" позика Брежнєва), казначейські зобов‘язання СРСР та сертифікати Ощадбанку. Щодо всього цього ми пропонуємо провести інвентаризацію – кому і скільки винна держава".
     
    "Ми також пропонуємо, – підкреслив Борис Безпалий, – щоб кошти на компенсацію знецінених коштів були визначені спеціальним рядком у бюджеті, тобто – вони мають бути захищені. І щоб видатки на компенсацію заощаджень були прив‘язані до внутрішнього валового продукту. Бо якщо, скажімо, 24 "криворіжсталівські" мільярди спрямувати на погашення боргів, це призведе до великої інфляції, заощадження знеціняться знову. Тоді може статися – як у фільмі "Весілля в Малинівці". Пам‘ятаєте – Попандопуло роздавав розмальовані фантики замість грошей і приказував: "Беріть, мені не шкода – я ще намалюю"... Методи Попандопуло нам не підходять".
     
    "Важливо також, щоб Кабінет Міністрів встановив такий порядок перерахування коштів від державного бюджету – через казначейство, через Ощадбанк, щоб гроші доходили до конкретних людей, а не "зависали" на якихось перехідних стадіях", – підсумував народний депутат.
     
    Прес-служба НСНУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.