• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тимошенко: Україну розколюють вибори

    Опубликовано: 2005-12-02 16:29:00
    Екс-прем’єр Юлія Тимошенко вважає розділення виборців під час виборів на два табори цілком природним явищем. Отже, розмови про розкол України під час президентської і подальшої парламентської кампаній — не більше ніж спроба деяких політиків заробити додаткові бали в передвиборчій боротьбі. Таку думку Тимошенко висловила в інтервн’ю «Російській газеті»:

    «Під час виборів некоректно говорити про розкол. Візьміть будь-яку цивілізовану країну з достатньо стабільною демократією і ви побачите, що на виборах народ природним чином ділиться на два табори. Але нікому в голову не прийде назвати це розколом. Я народилася на сході, в Дніпропетровську, там моя сім’я, мої близькі, друзі. Хто ж мене зможе «відколоти» від сходу? Водночас у нашої партії дуже потужна підтримка на заході України. І всі ці розмови про «розкол», я упевнена, не більше ніж ігри політиків, що намагаються заробити очки на історичних відмінностях між українцями, які більш прихильні до західної культури і які сповідають православну культуру. Але не можна ж робити на цьому політику! Це цинічно. Скільки разів, пам’ятаю, Кучма обіцяв зробити російську мову другою державною. Скільки разів обіцяв ввести друге громадянство. А потім, перемігши на виборах, акуратно свої обіцянки забував. Сьогодні будь-яка людина в Україні розуміє і російську, і українську мову, спокійно говорить тією мовою, якою зручно говорити. Я сама людина двомовна, велику частину свого життя вчилася, розмовляла в побуті російською мовою і можу відповідально сказати: такого роду проблеми абсолютно надумані. Не потрібно ділити Україну, вона повинна бути єдиною і сильною країною. Я упевнена, що парламентські вибори ще більш згладять регіональні суперечності».

    Депутат
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.