• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Медведчук: Люди побачили в СДПУ(О) реальну опозицію

    Опубликовано: 2005-12-05 14:31:00
    Візит Віктора Медведчука у Чернівці трапився на наступний день після відзначення «свята» - річниці «помаранчевої революції». На минулих виборах місто й область віддали за Віктора Ющенка майже 80% голосів. Та сьогодні тональність розмов у громадських місцях можна описати одним словом – розчарування. Хтось присікується до того, що на головну сцену Майдану Президент України привів усю свою родину, хтось осуджував розбрат у рядах „помаранчевих”, а ще хтось наполягав на тому, що винуватці урочистості мали б прочитати молитву-каяття перед тими, хто надав новій команді мандат довіри.

    Тож не дивно, що візит одного з найвпливовіших опонентів нинішньої влади Віктора Медведчука викликав у місті резонанс. Лідеру об’єднаних соціал-демократів поставили багато запитань, які стосувалися політичної та економічної ситуації в країні. Жителів Чернівців цікавив погляд Голови СДПУ(О) на актуальні проблеми країни.

    У своїх виступах перед городянами Віктор Медведчук порушив і тему ініційованого СДПУ(О) Всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО та членства в ЄЕП. Віктор Медведчук запевнив, що робота партії в цьому напрямі не має жодного стосунку до виборів. Просто, відповідно до законодавчих норм, провести референдум раніше, ніж наприкінці травня – на початку червня наступного року, технічно неможливо.

    Згодом лідер об’єднаних соціал-демократів поспілкувався з журналістами, з активом обласного осередку СДПУ(О). Людей цікавило, зокрема, чи буде партія блокуватися з іншими політичними силами та які шанси на перемогу у виборах мають опозиційні сили.

    «На вибори об’єднані соціал-демократи йдуть самостійно, оскільки в Україні немає партій, настільки ж організованих і близьких нам ідеологічно. Однак ми не відмовляємося від партнерських стосунків із багатьма політичними силами лівого й ліберального спрямування, - сказав Віктор Медведчук. - Шанси на перемогу в опозиційної сили вельми серйозні. Ставлення до рейтингів, які всім зрозуміло ким складаються, – творче. У партії сьогодні налічується майже 360 тисяч чоловік. З лютого до СДПУ(О) вступило близько двадцяти тисяч нових членів, бо люди побачили у ній реальну опозицію…»

    У Хмельницькому лідер об’єднаних соціал-демократів у своїх виступах окреслив головні завдання партії після приходу до влади „помаранчевої” команди.

    За цей період зафіксовано зниження темпів економічного зростання у чотири з половиною рази, спад сільгоспвиробництва у сім разів, негативні тенденції у співвідношенні імпорт-експорт.

    Роботу своїх однопартійців у Верховній Раді Віктор Медведчук назвав виключно конструктивною. Доказом цього є 59 законопроектів, розроблених соціал-демократами. Він нагадав, що саме СДПУ(О) ініціювала політичну реформу в Україні. Саме об’єднані соціал-демократи «пробивали» у парламенті акт щодо боротьби з корупцією, масштаби якої після «помаранчевого» виступу збільшилися утричі.

    Громадськість Поділля, представників ЗМІ цікавили особливості участі СДПУ(О) у виборчій кампанії-2006. «У кожному регіоні нам є що сказати людям: ми не розділяємо Україну за політичними або іншими ознаками, - сказав Віктор Медведчук. – Наше політичне кредо сформувалося не сьогодні і не рік тому. Ми не кидаємося у різні боки, а дотримуємося принципів, в основі яких лежить соціал-демократична ідеологія».
     
    Персональний сайт Віктора Медведчука
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.