• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські політичні блокбастери: Нові пригоди піскаря Піскуна та любих друзів

    Опубликовано: 2005-12-06 14:07:00
    Українські політичні блокбастери з Святославом Піскуном у головній ролі.

    Перед початком представлення третьої частини популярного екшену “Піскун повертається”, варто, мабуть, нагадати кінолюбителям, що відбувалося у двох попередніх. Отож:
    Частина 1 (романтична)

    Багато води витікло з тих пір, як маленький, але хоробрий піскарик на ім`я Піскун вирушив на пошуки містичного напівміфічного мудреця Немо, що протягом багатьох віків був уособленням вселенської справедливості та правди (хоча його ніхто так і не бачив). Дрібна річкова риба родини коропових полишила рідний ареал, кинула батьківський косяк і вступила у велику купу... Велику купу життєвих проблем, що чекали на неї в бурхливому і непередбачуваному морі.

    В той час замордованим Диснейлендом правив старий спрацьований уркаган з давнього українського роду трактористів-комбайнерів та бригадирів-стахановців на прізвисько Корчма. Зіткнувшись з рудоволосим тираном у нерівному герці серед акваторії політичних інтересів, Піскун, що на той момент досяг уже певних успіхів на юридичній ниві, вперше кидає з високої трибуни фразу, яка в подальшому стане чи не гаслом усього його життя: “ти, сухопутний, нас, моряків, не чіпай – не в твоїй це компетенції!”

    Старий, зморщений Корчма, не маючи уже тієї сили та впливу, що раніше, притиснутий до того ж міжнародними організаціями з захисту тварин та Грінпісом, не зміг розібратися зі знахабнілим піскарем за допомогою своїх вірних черепашок-ніндзя і обмежився його вигнанням у якісь мілководні струмочки.

    Як тільки з-за Голівуду піднялася тінь нового вождя Диснейленду – короля Лева, Піскун заходився мутити воду у своїх маленьких ставках та знову увірвався до моря. Допомогла йому при цьому спеціальна рада підгодованих ним же тварюк, яка іменувалася судом. 9 грудня 4002 року вона відновлює його на посаді Генерального прокурора Диснейленду.

    Частина 2 (буденна)

    Серед соратників нового правителя у Піскуна починають з`являтися вороги. Головатий, більш відомий як Чіп, раз по раз починає кидати камінці до басейну піскарика. Він неодноразово називає Генпрокурора “нелегітимним” і обіцяє розібратися з компетенцією судді, яка винесла таке необгрунтоване рішення щодо його поновлення. “Это неправельные пчёлы, - заявив Чіп, маючи на увазі тварюк з суду, – и дают они неправильный мед” – додав, маючи на увазі їх рішення.

    Не подобається Піскун і Дейлу – чинному міністру внутрішніх справ Диснейленду. У третій частині піскарик заявить: "В нашій країні може бути все: завтра у мене знайдуть зброю або наркотики." Так він спробує пояснити своє бажання балотуватися в нардепи і неоднозначно натякне на загрозу підстави, що відходить від цього Дейла. Зрештою, після підбурювання з боку цих двох персон, а також вимог “темної” громадськості, король Лев відпускає піскаря на всі чотири сторони. На його місце призначається один з Медведів Гаммі.

    Піскуну це не подобається. Він знову просить допомоги у ради підгодованих тварюк, і вона йому знову допомагає. Але, о кричуща несправедливість! До морської акваторії піскарика уже просто не пускають.

    Частина 3 (трагічна)

    “Якщо Магомет не йде до гори, то гора піде до Магомета,” – думає Піскун і робить геніальний крок. Використовуючи все тих же “неправильних пчёл”, піскарик зачиняє у вузьких підземних каналізаціях головного Медведя Гаммі, призупинивши судом рішення короля Лева щодо його призначення. Знову, по суті, стаючи головним моряком, Піскун звільняє своїх заступників з клану Гаммі і призначає на їх місця риб зі свого косяка – Головка, Швеця, Городецького.

    Цей крок, як виявляється, стає кризовим у житті Піскуна. Потихеньку зациклюючись на політичній боротьбі за своє крісло, піскар забуває, що кілька років тому він вирушив на пошуки світової справедливості та правди – Немо. “З 1 грудня в Україні існує єдиний Генеральний прокурор – Піскун,” – кричить він на увесь Диснейленд, забуваючи про єдиного у своєму роді мудреця. Це уже не той романтичний мальок-правдоборець, яким він був колись ще в юності.

    На основі постійних вигнань у піскарика починає також особливо гостро розвиватися параноя. Тепер він уже думає про перехід до партії “Регіонів”, побоюючись за свою шкуру, себто, луску. “Чіп та Дейл зверталися до президента з приводу мого арешту. А я не хочу в тюрму!” – розмазує соплі наляканий Піскун. З “Регіонами” піскар почав контактувати десь після акції “Свободу папугам”, що відбулася у листопаді поточного року: “Коли партія “Регіонів” підписала меморандум з Ющенком про боротьбу проти політичного переслідування, я почав їм симпатизувати.”

    Втрачає Піскун і пам`ять, і розуміння ситуації. Усі ознаки маразму. В процесі короткої бесіди з українським Котигорошком на прізвище Мельниченко, який повідомив, що стосунки Каїна та Герди приморозила Снігова королева з далекої ЛАПшаЛАНДІЇ, Піскун скаже, що так і не зрозумів, чи стояла між Гонгадзе і Литвином жінка, але заявив, що в подальшому співпрацюватиме з ними у цій справі.

    Деякі свині досі підтримують піскаря. Ніф-Ніф Чорновільський виступив на захист можливого однопартійця зі звинуваченням на адресу короля лева: "Пан президент не досить досконало знає закони, зокрема Конституцію України, де чітко прописано, що Генпрокурор обирається на 5 років. Ющенко своїми діями вчинив акт правового нігілізму. Він забув, що сам прийшов до влади тільки завдяки рішенню Верховного суду. Є право, і воно повинно торжествувати. Ющенко звільнив Піскуна, бо той відмовився виконувати замовлення, щодо Колесникова і Кушнарьова. Його хотіли звільнити ще влітку шляхом висловлення недовіри ВР. Проте, ми зуміли провести консультацію з різними політичними силами і тоді це рішення заблокували." Але навряд чи ця тимчасова підтримка уже врятує деградуючу холоднокровну тварючку. Риба гниє з голови, і ми це чітко можемо спостерігати.


    P.S. Щодо свого реального балотування в народні депутати і переходу на бік “темних” сил, як це свого часу зробив Люк Скайвокер, Піскун відзначає, що найперше він дочекається від президента свого відновлення на посаді Генерального прокурора, а далі уже побачить, що робити.
     
    ПроНовости
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.