• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Литвин: «Я намагаюся проводити політику, що поєднує людей»

    Опубликовано: 2005-12-08 16:37:00
    Голова Верховної Ради України, лідер Народної Партії Володимир Литвин вважає, що Україні не слід ставати експортером демократій на ближньому зарубіжжі. На його думку це – «не найбільш правильний шлях для нашої країни брати на себе місію експортера демократії. У першу чергу, варто показувати приклад демократичної облаштованості у власному будинку», - сказав він в інтерв'ю «Российской газете», повідомляє «Українська правда».
     
    «І енергія, з якою ми іноді намагаємося учити уму-розуму за межами країни, говорить про те, що ми не можемо вирішити ці проблеми в себе», - додав Володимир Литвин. Він також не виключає, що політична ситуація в Україні загостритися після парламентських виборів 2006 року. За його словами, те, що відбувається в Україні сьогодні, а саме розпалення політичної боротьби, видимої і невидимої, вказує на невротичний стан суспільства. Це ненормальне явище і такий рівень політизації не потрібен у суспільстві.
    «Існує небезпека, що парламентські вибори можуть зафіксувати територіальні розмежування. А це вже небезпечно для країни, яка у територіальному плані переживає період нестабільності», - додав Володимир Литвин.
     
    Він також розкритикував українську владу за непродуману економічну політику, а також за «кадрові чистки» в Україні. Вони, за його словами, призвели до появи у владі непрофесіоналів, кризи управління, які позначилися на нашій економіці
    З великим запізненням, на думку спікера, було підписано й меморандум про взаєморозуміння між президентом Віктором Ющенком і головою Партії регіонів Віктором Януковичем. «У ньому зафіксовані ті реалії, що склалися в країні після виборів глави держави. Але, на мій погляд, ці домовленості не виконуються. У цьому сутність відчуження між регіонами і політичними елітами», - сказав він.
     
    Крім того, Володимир Литвин вважає, що Україна неправильно проводить газову політику з Росією і «у низці випадків Київ спровокував таку «ринкову» позицію Москви».
    Він також сказав, що не приймає ту або іншу політичну сторону, а намагається «проводити політику, що поєднує людей». «Не хочу опинитися в «зграї товаришів». Я хочу виходити з інтересів суспільства і бути на боці людей. Це складно, тому що і зліва, і справа, знизу і зверху одержуєш удари. Тому що кожен політик хоче, щоб ти був з ним. Якщо ти не з ним, то він вважає, що ти проти нього», - сказав глава парламенту.
     
    Прес-служба Народної Партії
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.