• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закарпатська організація «Жінки за майбутнє» відмовляється блокуватися на виборах з СДПУ(О)

    Опубликовано: 2005-12-09 15:14:00
    Закарпатська обласна організація Всеукраїнського політичного об’єднання «Жінки за майбутнє» відмовляється блокуватися на виборах з СДПУ(О). Про це її керівництво повідомило 8 грудня в Ужгородському прес-клубі.
     
    Голова організації Оксана Ткаченко оприлюднила заяву закарпатського осередку партії, спровоковану рішенням Центрального правління Всеукраїнського політичного об’єднання «Жінки за майбутнє» про винесення на з’їзд партії (що відбудеться 10 грудня цього року) питання блокування з СДПУ(О) у виборчій кампанії 2006 року. «Скоріш за все, – за словами Оксани Ткаченко, – це рішення буде прийнято з’їздом остаточно». Однак Закарпатська обласна організація виступає проти такого блокування, про що було повідомлено Центральне правління, позиція членів якого однак залишилась незмінною.
     
    Тому Закарпатська обласна організація об’єднання «Жінки за майбутнє» заявляє про призупинення діяльності об’єднання в області у зв’язку з небажанням блокуватися з партією СДПУ(О). Керівники районних осередків партії (а усього в області є понад 16 тисяч членів об’єднання), за словами Ткаченко, подають заяви про вихід з партії. Водночас лідери обласних, районних та місцевих осередків об’єднання стають відповідно головами жіночої громадської організації Асоціації «Жінки Закарпаття», до складу якої входять шість місцевих ГО. «Асоціація буде підтримувати на виборах ту політичну силу, діяльність якої буде співзвучна з основними завданнями Асоціації «Жінки Закарпаття» та направлена на встановлення демократії, тендерної рівності, поліпшення життя краян», – сказала Оксана Ткаченко
     
    «Ми вважаємо, що діяльність нашого об’єднання в області мала позитивний вплив на формування суспільного життя краю. Обласний осередок партії брав участь у виборах 2002 року і одержав підтримку 3,9% голосів закарпатців, – розповіла Оксана Ткаченко. – Нам вдалося переконати громадську думку про необхідність сприяти жінкам у просуванні їх до всіх органів влади. Партія згуртувала біля себе майже всі жіночі організації краю, авторитетних, найактивніших, професійних жінок. Випробування минулими виборами навчило наших однопартійців грамотно, чесно і професійно працювати на виборах, дало можливість жінкам випробувати себе на рівні з чоловіками на політичній ниві. Такий потенціал не може не брати участі у виборчій кампанії 2006 року, однак блокуватися з СДПУ (О) ми категорично відмовляємося. Так, нам дуже непросто залишати свою політичну силу, але ми усі прийняли для себе рішення. Ми вибрали інтереси закарпатців».
    Оксана Ткаченко також сказала, що сьогодні об’єднання відчуває підтримку не лише жінок. 10% членів закарпатського осередку «Жінок за майбутнє» – чоловіки. Найчастіше це лікарі, є також два священики.
     
     
    ЗІК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.