• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко вирішив позбавити незайманості усіх місцевих депутатів

    Опубликовано: 2005-12-14 11:50:00
    Президент Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради законопроект, що передбачає зняття депутатської недоторканності з депутатів місцевих рад.
     
    Зокрема, законопроектом, розміщеному на сайті Верховної Ради, передбачається можливість притягнення до відповідальності депутатів місцевих рад без згоди ради.
     
    Як сказано в пояснювальній записці, законопроект розроблений "з метою забезпечення приведення статусу депутатів місцевих рад у відповідність із Конституцією і, разом з тим, надання їм додаткових гарантій забезпечення незалежної діяльності".Згідно з документом, кримінальна справа стосовно депутата місцевої ради може бути порушена лише генпрокурором, його заступниками, прокурором АР Крим, області, міст Києва і Севастополя. Крім того, передбачається, що про порушення кримінальної справи стосовно депутата місцевої ради, а також про обраний щодо нього запобіжний захід повідомляється відповідна місцева рада.
     
    Як сказано в пояснювальній записці, введення в дію запропонованого закону "сприятиме забезпеченню додержання вимог Конституції, рішень Конституційного Суду України, більш демократичному формуванню та діяльності органів місцевого самоврядування, недопущенню їх криміналізації".
     
    Нагадаємо, 8 вересня Верховна Рада внесла зміни до закону "Про статус депутатів місцевих рад", а 6 жовтня Президент підписав цей закон, однак 7 жовтня вніс подання до Конституційного суду щодо конституційності змін до закону про статус депутатів місцевих рад, який надає їм недоторканність.
     
    Експрес.уа
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.