• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Зелені": спроба № 3

    Опубликовано: 2005-12-15 11:27:00
    Політична доля українських "зелених" нагадує амплітуду. Після сенсаційного успіху на парламентських виборах 1998-го відбувся такий самий неймовірний провал у 2002-му. Причому слід віддати "зеленим" належне - вони не пояснюють свою поразку виключно фальсифікаціями, тиском та адмінресурсом. Голова Політради партії Сергій Курикін визнає технологічні прорахунки на минулих виборах: "Тоді ми намагалися більше пояснювати, ніж критикувати, а кампанія має бути агресивнішою. Зараз намагатимемось приділяти більше уваги конкретним проблемам, давати жорсткі оцінки й чіткіше позиціонуватися".
     
    З'їзд "зелених", на якому було ухвалене рішення йти на вибори самостійно, минув у напівзакритому режимі. Виступи лідера партії Віталія Кононова й почесного гостя - Генерального секретаря Партії зелених Європи Арнольда Кассоли для журналістських вух були доступні, а потім пресу чемно попросили із залу - мовляв, усе розповімо пізніше на прес-конференції.
     
    Одним оком нам удалося побачити заключну частину з'їзду - як під пафосну музику Вангеліса на сцену виходила вся перша сотня блоку. Кононов зазначив, що рішення про те, хто ж піде на вибори, далося дуже важко, оскільки гідних дуже багато. І додав, що надалі в партії відбуватиметься ротація - ті, хто вже побував у списку, відкриють дорогу іншим. Такий от круговорот "зелених" у природі. Політичне ноу-хау - гендерність списку, тобто принцип рівнопредставленості статей (51% - жінок і 49% - чоловіків).
     
    Побіжний погляд на список ПЗУ підтвердив давно мусовані чутки про вплив на "зелених" медіамагната Вадима Рабиновича: у списку помічені давній (і, подейкують, дуже близький) друг Рабиновича Ірина Лютікова, а також Володимир Кацман - головний редактор видавничого дому "CN-Столичні новини", близького до того ж Рабиновича. На питання кореспондента "БЦ", чи не бояться "зелені" стати іграшкою в конфліктах з міжнаціональним присмаком (усі чули про протистояння Рабиновича й ректора МАУП Щокіна), Кононов відповів, що ні, оскільки партія має гарний поплавець - "зелену" ідеологію. І взагалі, "зелені" - глобалісти, тому національність для них не має жодного значення, хоча народи, що мають менше прав, ніж основний, за нинішнього розгулу ксенофобії треба захищати.
     
    "Зелені" сповнені оптимізму - партія розраховує не тільки подолати прохідний бар'єр, але й набрати 5, а краще 7- 8% голосів. Тим більше що якраз перед цим з'їздом Президент зробив захисникам екології своєрідний "подарунок", заявивши, що не виключає можливості поховання в Україні ядерних відходів. Акції протесту із цього приводу вже відбуваються.
     
    Газета "Без цензури"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.