• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 17 грудня відбувся на ХІІ з'їзді СПУ

    Опубликовано: 2005-12-19 11:44:00
    Соціалісти йдуть на вибори, щоб здійснити лівий соціальний поворот у розвитку держави, про це голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз заявив 17 грудня, виступаючи на ХІІ з'їзді СПУ, повідомляє прес-служба СПУ.

    О.Мороз зауважив, що соціалісти йдуть на вибори, щоб "здійснити лівий, соціальний поворот у розвитку країни, як це забезпечують наші партнери по Соцінтерну в Швеції, Британії, Австрії, Іспанії та інших країнах".

    "Це поворот до демократичного соціалізму, а при такому соціалізмі хочуть жити три чверті нашого суспільства", - додав лідер Соцпартії.

    О.Мороз зауважив, що позиції соціалістів та позиції лібералів з приводу шляхів розвитку країни розходяться, але "компроміс потрібен і для соціалістів, і для лібералів, і для суспільства, найперше".

    "Ми наполягаємо, щоб об'єкти інфраструктури в складі виробничих комплексів використовувались для колективів. Для лібералів критерій один - прибутковість. Ми вважаємо, що стратегічні об'єкти, тим паче державні монополії, повинні залишитися у державній власності. З їхнього боку - все на приватизацію", - наголосив О.Мороз.

    За словами голови Соцпартії, "чим бідніша держава, чим бідніші люди, тим більшою, сильнішою має бути соціальна функція держави".

    "Бюджет одержує гроші через прибуткові держпідприємства, через дивіденди від часток державного майна в корпоратизованих підприємствах, потім ці кошти через бюджет використовуються на потреби суспільства. Це головний механізм реалізації державою своєї соціальної функції", - зауважив лідер українських соціалістів.

    О.Мороз заявив, що для того, щоб здійснити соціальний поворот у розвитку держави, соціалісти розраховують сформувати сильну фракцію у парламенті, а також досягти "домінуючого представництва у багатьох місцевих радах, впливової присутності у всіх радах різних рівнів".
     
    Депутат
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.