• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Криму Блоку Януковича не буде, тут створили Блок "За Януковича!"

    Опубликовано: 2005-12-20 12:51:00
    В Криму Блоку Януковича не буде, тут створили Блок "За Януковича". Його лідери таким чином уникнули неблагозвучної абревіатури "БлЯ" і, як самі пояснили, - глузувань журналістів. А власне нове виборче об'єднання "БзЯ" утворили кримські організації Партії регіонів і Партії "Російський блок".
     
    Під час президентських виборів в автономії була створена коаліція "Крим за Януковича!", тоді до неї увійшли понад 60 політичних та громадських організацій півострова. Після виборів коаліція з тріском розпалася і деякі її тодішні члени не просто стали політичними конкурентами, але й ворогами. Тепер новий кримський виборчий блок "За Януковича" об'єднує лише дві політичні сили, каже лідер новоутвореного блоку і місцевих "регіоналів" Василь Кисельов: "Закінчилися дві партійні конференції, на яких ухвалені, я переконаний, історичні рішення. Перше рішення - створення блоку "За Януковича". Виборчий блок "За Януковича" створений у Криму! До нього увійшли Партія регіонів і Партія "Російський блок" - повідомив Василь Кисельов.
     
    Друге "історичне" рішення, ухвалене двома парторганізаціями - про ініціювання всекримського консультативного референдуму щодо надання російській мові статусу другої державної. Василь Кисельов продовжує: "Ми розуміємо, як влада протидіятиме у цих питаннях, ми розуміємо, що будуть задіяні усі колізії закону, ми розуміємо, що буде непросто. Але ми переконані, що цей процес ми доведемо до кінця. Ми дозволимо нашій партії виконати свої передвиборчі обіцянки", - пообіцяв лідер кримського блоку "За Януковича". Він повідомив, що уже з вівторка блок розпочне приготування до проведення референдуму. Місцеві спостерігачі, попри заяву пана Кисельова, вважають, що кримська влада цьому не тільки не протидіятиме, але й сприятиме, оскільки новоутворене виборче об'єднання контролює депутатську більшість і керівництво парламенту автономії, ключові посади в уряді Криму і низку мерських посад у найбільших містах Криму.
     
    Це ж має допомогти і на виборах, але вже зараз деякі соціологи пророкують новому блоку підтримку з боку кримських виборців у 30-40%. І лідери "БзЯ!", де 68% місць у виборчому списку отримає Партія регіонів і 32 - Партія "Російський блок", переконані у своїй перемозі, Василь Кисельов: "Голоси поділимо по-братськи. Перемогу, успіх - теж поділимо по-братськи. А те, що ми не дамо своїм політичним суперникам жодних шансів на перемогу - ми не сумніваємося. Ми спокійні і впевнені і вже починаємо працювати. За кілька днів зареєструємо блок і ви побачите, як ми працюватимемо. А те, що ми вміємо працювати - це ми доведемо!" - заявив лідер новоутвореного кримського виборчого блоку "За Януковича!" Василь Кисельов.
    Він також відзначив, що ця виборча кампанія насправді стане продовженням жорсткого протистояння "помаранчевих" і "біло-синіх" політичних сил, водночас лідер кримського "БзЯ" схвалив діяльність "біло-синіх" віце-прем'єрів і міністрів, які працюють у коаліційному уряді автономії на чолі з "помаранчевим" прем'єром.
     
    Радіо "Свобода"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.