• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон про вибори. Перезавантаження

    Опубликовано: 2005-12-22 11:29:00
    Верховна Рада України ухвалила в новій редакції Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", частково врахувавши пропозиції Президента.
     
    Як повідомляє кореспондент УНІАН, "за" проголосували 387 народних депутатів із 409 зареєстрованих у залі.
     
    Нагадаємо, зміни до закону про місцеві вибори парламент ухвалив ще 30 листопада. А у вівторок, 20 грудня, Президент України повернув на повторний розгляд у ВР Закон "Про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських селищних, міських голів" зі своїми пропозиціями.
     
    Більшість зауважень глави держави, врахованих у новій редакції, мають редакційний та уточнювальний характер. Наприклад, Верховна Рада погодилася скоротити термін повідомлення ЦВК і територіальної виборчої комісії про утворення виборчого блоку для участі в місцевих виборах із 95 до 45 днів. Від цієї поправки мають бути задоволені місцеві організації партій, які отримали додатковий час на проведення консультацій із політичними партнерами.
     
    Водночас депутати не погодилися на низку інших технічних пропозицій Президента, які стосуються діяльності ЗМІ та ведення передвиборної агітації.
     
    Крім того, за пропозицією профільного комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, у прикінцевих положеннях парламентарії зазначили, що вибори до місцевих органів самоврядування 26 березня 2006 року проводять із такими особливостями: подання керівних органів місцевих організацій партій (блоків) щодо кандидатур до складу територіальних виборчих комісій вносять до відповідної ради не пізніш, як за 80 днів до дня виборів; територіальні виборчі комісії утворюють не пізніше, як за 75 днів до дня виборів; оприлюднення рішень про формування та склад ТВК здійснюють не пізніше, як на 5-й день від дня його прийняття; утворення виборчих округів для виборів депутатів сільської, селищної ради здійснюють не пізніше, як за 72 дні до дня виборів; оприлюднення повідомлень про виборчі округи із зазначенням їх номерів, меж, центрів, орієнтовної кількості виборців у кожному виборчому окрузі здійснюють не пізніше, як за 71 день до дня виборів.
     
    "Львівська газета"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.