• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як голосувати перебуваючи за кордоном?

    Опубликовано: 2005-12-22 11:51:00
    Для того, щоб мати можливість під час виборів скористатися виборчим правом, перебуваючи за кордоном, необхідно бути включеним до списку виборців.
     
    Згідно ч.1 ст.2 Закону України «Про вибори народних депутатів України» в редакції від 7 липня 2005 р. «Право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років». Також, для голосування потрібно мати при собі дійсний на 26.03.2006 р. паспорт громадянина України для виїзду за кордон (крім Білорусі та Росії). Якщо термін дії паспорта закінчується ДО 26.03.2006, треба отримати новий.
     
    Незважаючи на те, чи Ви стоїте на консульському обліку, чи ні, ПОТРІБНО ПЕРЕВІРИТИ, чи внесено Ваші дані до списку виборців ТА чи в цьому списку правильні дані. Треба зв’язатися в будь-який спосіб з відповідною консульською установою в країні проживання чи перебування та перевірити ці дані. Перелік консульських установ можна знайти на веб-сторінці Міністерства закордонних справ України.
     
    Перевірити списки і при потребі подати скаргу бажано ДО 01 СІЧНЯ 2006 Р., тому що після цієї дати процедура внесення до списків зміниться. В деяких країнах з огляду на Різдвяні свята за місцевим календарем, радимо це зробити ДО 23 ГРУДНЯ.
     
    ФОРМА СКАРГИ, ДІЙСНА ДЛЯ ВСІХ ВИБОРЦІВ ЗА КОРДОНОМ, є в Інтернеті
     
    Більш зручна, горизонтальна форма.
     
    Скаргу подавати особисто або надіслати її разом з доброї якості ксерокопію першої сторінки закордонного паспорта (в Білорусі, Росії можна і внутрішнього) відповідній консульській установі поштою, кур’єрською службою, факсимільним зв’язком або електронною поштою у вигляді файлів (скановані сторінки з якісним зображенням). Залишіть собі копії надісланого ТА повідомлення про надсилання (напр., роздруковану ел. пошту). Ім’я і адресу подавати українською та мовою країни мешкання, оскільки виборчі комісії висилатимуть запрошення на вибори.
     
    Друковані копії форми скарги можна отримати в консульських установах України, а також особисто у місцевих представників Міжнародної Асоціації Громадян України та інших організацій, що співпрацюють з нами.
     
    Надсилайте запити та пропозиції співпраці на адресу ukraina-citizen@excite.com чи факс (202) 462-3491; або дзвоніть по телефонах (202) 491-4030, (240) 432-3307 (схід США).
     
    ELCOMART Выборы 2006
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.