• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оглядачі та преса дають перші оцінки виборчим спискам партій і блоків

    Опубликовано: 2005-12-22 16:54:00
    Вітчизняний політикум кидає виклик виборчим традиціям. Класичної донедавна схеми формуваня титульної сторінки списку - лідер, його права рука, головний фінансист, жінка та юнак - на цих виборах країна вже точно не побачить. Сьогодні актуальніші відомі особистості. Нові правила гри змушують перелянути тактику ведення каманії, принаймні публічної її частини.
     
    Спортсмени та співаки, журналісти та прес-секретарі, науковці, громадські діячі, митці. Хто завгодно, аби не політики. Впізнавані обличчя, нова кров, та незатуманені мізки - так аргументують свій вибір лідери парламентських об'єднань. Більшість партій не можуть запропонувати нації зрозумілої ідеології, а тому ловитимуть виборця у найпримітивніший спосіб - парирують експерти. І радять зазирнути у середину прохідної частини списків.

    Ігор Попов, голова Комітету виборців України:
    - Майже в усіх партіях є люди, яких не знають навіть члени партії. Про них жодного разу не говорили ані на з'їздах, ані на конференціях. Ці люди з'являються в ніч перед з'їздом. І з певних мотивів їх включають до списків. Звичайно, що партії трохи приховуюють таких людей.

    Неафішовані кандидати - це насамперед родичі вождів, люди пов'язані з колишньою владою та підприємці. Повністю відмовитися від предствників бізнесу не змогли навіть ліві. Натомість до наступної Верховної Ради, на відміну від попередньої, не потраплять найбагатші українці. Винятком, що лише підтверджує правило, може бути хіба Ринат Ахметов. Решта олігархів, вважають експерти, лобіюватимуть власні інтереси через представників.

    Укладання переліку прізвищ було найважчою процедурою за весь місяць кампанії - переконані політичні експерти. Торги тривали б і досі, якби на списки не чекали у ЦВК.

    Юрій Нестеров:- Проаналізувати їх повноцінно не в змозі поки що навіть лідери тих партій чи блоків, які формують ті списки, бо відомі люди то з'являються, то зникають зі списку. Але те, що відбувається зі списками, я думаю, що це не остаточний варіант, бо формування йде ще до 24-го. Я думаю, що ми ще побачимо цікаві речі.

    Та у будь-якому разі, вже сьогодні аналітики переконані, що наступний парламент буде менш професійним, аніж усі попередні. У ключовому, після впровадження політреформи, державному інституті явно бракуватиме фахових законодавців. Натомість депутатський корпус 5 скликання напевно зможе видати найкращу стінгазету, перемогти чи не в усіх спортивних змаганнях та артистично і нефальшиво виконати державний гімн.

    Валентин Трохимчук, Олександр Вансович, та Олег Писарець, 5 канал
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.