• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Мінсумісників"

    Опубликовано: 2005-12-23 10:28:00
    Попри заборону Ющенка у виборчих списках залишається кілька чиновників
    Список блоку "Наша Україна", як і вимагав Президент, повністю позбувся "губернаторів". Ідучи назустріч розмежуванню роботи у виконавчій владі та балотуванню до парламенту, заяви на звільнення написали двоє керівників ОДА - Павло Жебрівський (Житомирщина) та Едуард Зейналов (Кіровоградщина). Всі інші "нашоукраїнці"-"губернатори" вирішили зосередитись на роботі в областях ще перед з'їздом "Нашої України". І хоча багато кому не сподобався ультиматум глави держави, вони похвалили Президента за принциповість: якщо вже поставив вимогу, то дуже ретельно її дотримується.
     
    Утім наразі цей принцип "по-чистому" застосовується тільки до обласних голів - членів "Нашої України". Зате переважне число міністрів, які ввійшли до "ющенківського" списку, залишаються на посадах. Вимоги до них, а також запевнення керівництва блоку, що "відтепер у нашому списку, окрім першої п'ятірки, нема ні "губернаторів", ні міністрів", - наразі не реалізовані.
     
    Нагадаємо, що в списку "НУ" присутні вісім урядовців: Прем'єр Єхануров (1-й), "закордонник" Тарасюк (3-й), перший "віце" Сташевський (80-й), "гуманітарій" Кириленко (6-й), "сім'янин" Павленко (22-й), глава Мін'юсту Головатий (43-й), "вугільник" Тополов (76-й) та "промисловець" Шандра (115-й). Для Єханурова й Тарасюка (а також, очевидно, для глави ПППУ Кінаха - секретаря Радбезу й другого номера списку) зробили виняток - вони є обличчям блоку, учасниками першої п'ятірки. Інші, за логікою, мали б написати заяви на звільнення.
     
    Однак учора, коли "УМ" телефонувала у прес-служби перелічених міністерств, там не змогли підтвердити інформацію про наявність відповідних заяв. Радили порозмовляти особисто з міністрами. А наприкінці додавали: урядовці, напевне, ще думають, хочуть порадитися, очікують на якесь рішення уряду або ж чекають, коли ЦВК їх зареєструє.
     
    Такі вагання - дивні, зважаючи на те, що, приміром, "будівничого" міністра Павла Качура не включили до списку, бо він не написав заяви про звільнення. Хоча дуже хотів балотуватися і навіть обіцяв написати рапорт. Але не встиг... А якщо до Качура застосовувався загальний принцип, то всі шестеро згаданих вище сумісників уже мали подати відповідні рапорти. Причому ще до проведення "нашоукраїнського" з'їзду.
     
     Далебі: Тополов та Головатий позавчора розповіли УНІАН, що у відставку не збираються. А Павленко почав хапатися за ниточки, які дозволяють йому зберегти сумісництво, і сказав, що входить до блоку на умовах, схожих із Тарасюковими, - як лідер (колишній) Молодіжної партії, що стала фундатором НСНУ.
     
    Висновок: хоча з вимогою Ющенка та керівництва "НУ" в чомусь можна не погоджуватись, але якщо принцип оголошений, то було б не зле поширити його на всіх. Бо комусь (як Качуру) дали відкоша, а інші, виходить, - єлеєм мазані?
     
    Додамо, що міністри є й у списках інших партій. У Соцпартії - "агроном" Баранівський та "освітянин" Ніколаєнко, в УНБ Костенка-Плюща - "аграрний" віце-прем'єр Мельник, у "Порі"-ПРП - "фінансист"
     
     Обсудить на форуме Силы Народа           Володимир Семків ,
                                                                             Україна молода
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.