• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роман Зварич не виключає імовірності виборчих фальсифікацій на Сході

    Опубликовано: 2005-12-23 14:29:00
    Роман Зварич не виключає імовірності виборчих фальсифікацій на Сході
    "Перевірка правильності складання списків виборців - один з основних механізмів боротьби з фальсифікаціями, - сказав сьогодні на прес-конференції Голова Юридичного департаменту Блоку "Наша Україна" Роман Зварич. - Закон про вибори передбачає два етапи перевірки правильності складання списків виборців. Перший етап проходить до утворення дільничних комісій, за це відповідають органи місцевого самоврядування. Другий етап починається після утворення дільничних комісій і завершується за 2 дні до виборів. Паралельно працюють так звані робочі групи, які мають певні владні повноваження, та контрольні групи, які формуються за пропозиціями окремих політичних партій".
     
    "Наша Україна" приділяє цьому питанню величезну увагу. Ми проводили спеціальні тренінги для членів контрольних груп, видавали для них методичні матеріали, ми провели аналіз списків виборців, - зазначив Роман Зварич. - Вже сьогодні, за тими даними, якими ми володіємо, можна визначити, де можуть виникнути певні проблеми. Була зафіксована величезна кількість багатократних внесень до списків виборців одних і тих же осіб, особливо в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Харківській областях - тобто тих, де минулого року переміг Віктор Янукович. Таке складання списків - відкрите поле для фальсифікацій. Я не виключаю, що ситуація може повторитися і на майбутніх парламентських виборах".
     
    "Представники Блоку "Наша Україна" продовжуватимуть боротьбу з можливими фальсифікаціями та роз'яснювальну роботу, - відзначив Голова Юридичного департаменту "Нашої України". - Шкода, що інші політичні сили цього не роблять у достатній мірі. Ми закликаємо всіх суб'єктів виборчого процесу долучитися до перевірки списків і запобігання можливим фальсифікаціям".
     
    "Можу сказати впевнено - Помаранчева команда займатися фальсифікаціями не буде. Нам це не потрібно, - додав Роман Зварич. - Наша команда переможців, на відміну від попередньої влади, ніколи не користувалася такими методами, оскільки Блок "Наша Україна виступав і виступає за відкриту політичну боротьбу і чесні умови".
     
    Прес-служба Виборчого Блоку "Наша Україна"
      Обсудить на форуме Силы Народа
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.