• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Постанова ЦВК "Про клопотання громадської організації (профспілки) Одеська міська профспілка моряків"

    Опубликовано: 2005-12-26 09:47:00
    До Центральної виборчої комісії 22 грудня 2005 року надійшло клопотання громадської організації (профспілки) Одеська міська профспілка моряків щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року на території міста Одеси.
     
    Розглянувши зазначене клопотання та додані до нього документи, Центральна виборча комісія встановила.
     
    Громадська організація (профспілка) Одеська міська профспілка моряків зареєстрована управлінням юстиції в Одеській області, про що видано свідоцтво від 16 березня 2000 року № 383.
     
    Відповідно до частини другої статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України" офіційні спостерігачі від громадських організацій здійснюють спостереження за ходом виборчого процесу в порядку, визначеному цим Законом.
    Згідно з частиною першою статті 76 вказаного Закону громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані у встановленому законом порядку не менш як за два роки до дня виборів, мають право за дозволом Центральної виборчої комісії мати офіційних спостерігачів, які ведуть спостереження за перебігом виборчого процесу, в тому числі за голосуванням, підрахунком голосів і встановленням підсумків голосування на будь-якій виборчій дільниці та в територіальному виборчому окрузі.
     
    У Статуті громадської організації (профспілки) Одеська міська профспілка моряків відсутнє положення щодо виборчого процесу та спостереження за ним, що обумовлює відмову в наданні дозволу мати офіційних спостерігачів під час виборів народних депутатів України.
     
    Враховуючи викладене, відповідно до статті 9 Закону України "Про об'єднання громадян", частини другої статті 74, частин першої, другої, третьої статті 76, пункту 3 Прикінцевих положень Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 12, 13, пунктом 19 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:
     
    1. Відмовити громадській організації (профспілці) Одеська міська профспілка моряків в наданні дозволу мати офіційних спостерігачів під час виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року.
     
    2. Копію цієї постанови видати уповноваженому представнику громадської організації (профспілки) Одеська міська профспілка моряків.
     
    Голова Центральної виборчої комісії Я. Давидович
     
    Прес-служба ЦВК
     Обсудить на форуме Силы Народа
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.