• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Супрун очолила блок народно-демократичних партій на виборах-2006

    Опубликовано: 2005-12-26 10:18:00
    В.о. глави бюджетного комітету Верховної Ради України Людмила Супрун очолила блок народно-демократичних партій на парламентських виборах 2006 року. Таке рішення ухвалили делегати міжпартійного з’їзду блоку Народно-демократичної партії, християнсько-ліберальній партії України (ХЛПУ), Демократичної партії України (ДЕМПУ), Християнської демократичної партії України (ХДПУ).

    У першу п’ятірку блоку також увійшли лідер НДП Валерій Пустовойтенко (2-й номер), на третьому місці керівник Одеського морпорту Микола Павлюк, на четвертому - екс-прем’єр Криму, глава кримської організації НДП Сергій Куницин і на п’ятому - лідер ХДПУ Віталій Журавській. При цьому лідер ДЕМПУ Ганна Антоньева - на 14-м місці. Лідера ХЛПУ Леоніда Черновецького в списку немає.

    Делегати з’їзду також затвердили виборчий список блоку, що складається із 450 кандидатів.

    Супрун наголосила, що блок народно-демократичних партій не повинен орієнтуватися на якісь певні цифри під час виборчої кампанії, а отримати повну перемогу для того, щоб мати можливість створити в парламенті більшість.

    Відповідаючи на питання про можливих союзників у Верховній Раді, Супрун наголосила, що при вирішенні цього питання блок НДП орієнтуватиметься на ряд чинників. Зокрема, за її словами, на даному етапі блок не є опозицією до президента України.

    Разом з тим в.о. глави бюджетного комітету парламенту зазначила, що цей блок не поділяє ідеї Партії регіонів про федеральний устрій України. «Ми вважаємо, що це унітарна країна, і принципи федералізму для нас сьогодні неприйнятні», - сказала вона.

    Представляючи програму блоку лідер ХДПУ Віталій Журавський наголосив: «Є сили, які об’єдналися навколо гасла «Так», і сили, які об’єдналися навколо гасла «Не так». Страшно собі уявити, яка почнеться «штовханина» в парламенті, коли ці сили звести в один зал - сесійний. Народ чекає не чергові парламентські мордобої і скандали, не перетворення сесійної зали на боксерський ринг або на сцену для диких танців. Народ чекає на спокійних, зважених, кваліфікованих, і прогнозованих політиків. Політиків, яких об’єднує гасло «Знаємо як!"».

    На слова Журавського запропонована програма блоку НДП – «це конкретний план дій фракції нашого блоку з перших днів перебування в парламенті. Це власний проект розвитку країни на найближчу перспективу. Ми не тільки обіцяємо, але й можемо і збираємося втілити цю програму в життя».

    «Сьогодні приблизно 30% громадян не визначилися і не бажають голосувати за самопризначених фаворитів виборчих змагань. Поле для діяльності блоку народно-демократичних партій дуже велике і якщо працювати, не покладаючи рук, то навесні можна отримати непоганий результат», - наголосив він.

    Супрун також зазначила, що блок НДП ідеологічно не підтримує Комуністичну партію України і Соціалістичну партію України.
     
    Прес-служба НДПУ
     Обсудить на форуме Силы Народа
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.