• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Із боєм курантів визначиться увесь склад учасників виборчої кампанії

    Опубликовано: 2005-12-27 09:47:00
    Останній "залп" передвиборних з'їздів "прогримів" цими вихідними в столиці України. Так, згідно з виборчим законодавством, 25 грудня закінчився термін висунення кандидатів у народні депутати.
     
    Усього за місяць, виділений законом на визначення формату участі у виборах політичних сил, з'їзди провели близько 50 партій і виборчих блоків. У результаті - з виборчою тактикою визначилися 19 блоків, до складу яких увійшли приблизно 60 політичних партій. Тридцять три партії вирішили брати участь у виборах самостійно.
     
    Зокрема, своє рішення вирішити в "одиночне плавання" остаточно оформили в ці вихідні партії "Нова сила" (лідер Юрій Збітнєв), "Відродження" (лідер Василь Гладких), "Трудова Україна" (лідер Валерій Коновалюк), УНА- УНСО (лідер Юрій Шухевич).
     
    Кажучи на з'їзді про майбутні вибори, лідер "Трудової України" В. Коновалюк наголосив, що кожна політична сила спиратиметься "на свій адмінресурс". На кого в такому випадку спиратиметься "Трудова Україна", напевно, слід визначити за першою п'ятіркою їхнього виборчого списку, до якої увійшли лідер партії і народний депутат В. Коновалюк, колишній заступник генерального прокурора Микола Обиход, директор науково-технічного центру ВАТ "Укртелеком" Микола Гончар, керівник секретаріату політичної партії "Трудова Україна" Олександр Діденко та керівник Донецької обласної організації політичної партії "Трудова Україна" Володимир Сопельник.
     
    За зміну державного устрою на користь "третього гетьманату" збирається боротися УНА-УНСО, першу п'ятірку якої склали лідер партії Ю. Шухевич, його заступник Микола Карпюк, голова виконкому партії Руслан Зайченко, член проводу Ігор Мазур і лікар Олександр Філатович. У першій десятці списку, вже традиційно для цієї парламентської кампанії, - журналіст і музикант (номер сьомий - журналіст Наталія Чангулі, восьмим іде лідер групи "Кому Вниз" Андрій Середа).
     
    Також у ці вихідні відбулися з'їзди блоку безпартійних "Сонце" (партії "Єдина Родина" і "Жінки України") та блоку Народно-демократичних партій (Народно-демократична партія, Християнсько-ліберальна партія України, Демократична партія України, Християнська демократична партія України). У результаті "народних демократів" до парламенту поведе виконувач обов'язків голови бюджетного комітету ВР Людмила Супрун. До першої п'ятірки блоку також увійшли лідер НДП Валерій Пустовойтенко (2-й номер), на третьому місці - керівник Одеського морпорту Микола Павлюк, на четвертому - екс-прем'єр Криму, голова кримської організації НДП Сергій Куніцин і на п'ятому - лідер ХДПУ Віталій Журавський. При цьому лідер ДемПУ Ганна Антоньєва - на 14-му місці. Лідера ХЛПУ Леоніда Черновецького в цьому списку немає, - він вважав за краще піти в парламент у лавах блоку "Наша Україна". Усього виборчий список блоку складається з 450 кандидатів.
     
    Відповідаючи на запитання агентства Інтерфакс-Україна про можливих союзників у Верховній Раді, Л. Супрун наголосила, що, вирішуючи це питання, блок НДП орієнтуватиметься на низку чинників. Зокрема, за її словами, на цьому етапі блок не є опозицією до Президента України. Разом із тим виконувач обов'язків голови бюджетного комітету парламенту відзначила, що їхній блок не розділяє ідею Партії регіонів про федеральний устрій України, а також ідеологічно не підтримує Комуністичної партії України та Соціалістичної партії України. Слід зазначити, що соціологи поки що не прогнозують цьому блоку успіху на виборах. А отже, в парламенті майбутнього скликання вперше за вісім років може не виявитися представників колишньої "партії влади" НДП.
     
    Як повідомив голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович, документи для реєстрації кандидатів у депутати станом на учора до ЦВК подали 18 політичних партій і блоків. Центрвиборчком уже розглянув і зареєстрував кандидатів від шести учасників парламентської кампанії.
     
    Термін подачі документів у ЦВК на реєстрацію кандидатів закінчується 30 грудня, а 31 грудня закінчується, власне, реєстрація. Загалом, за новорічним столом політично активні громадяни цілком можуть починати обговорювати майбутні вибори, оскільки їхні учасники остаточно визначаться саме з "боєм курантів".
     
    Наталія Трофімова, День
     
     Обсудить на форуме Силы Народа
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.