• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин: Кабмін після виборів буде сформовано за перші два тижні роботи

    Опубликовано: 2005-12-28 16:57:00

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що сформувати уряд вдасться за перші два тижні роботи нової Верховної Ради. Про це він сказав в інтерв'ю парламентському каналу і інформагентствам України.

    На його думку, вибори прем'єр-міністра будуть недовгими, оскільки, по-перше, законодавчо обмежені рамки двома місяцями (Конституція), а, по-друге, вже сьогодні йде «пристрілка» щодо можливих коаліцій, які створюватимуться в парламенті за наслідками парламентських виборів.

    Володимир Литвин висловив переконання, що протягом тижня засновницького засідання Верховної Ради будуть сформовані керівні органи ВР, потім відбудуться консультації, і, максимум, за два тижні буде сформований уряд. В іншому випадку ні новий парламент, ні уряд не будуть підтримані суспільством, а доведеться ухвалювати кардинальні серйозні рішення, і суспільна підтримка буде дуже потрібна», - вважає він.

    На його думку, не виключено, що в Україні доведеться проводити повторні парламентські вибори, якщо не вдасться сформувати дієву коаліцію і дієвий уряд. Лідер Народного блоку Литвина відзначив, що вірить в те, що коаліція і уряд будуть сформовані. Разом з тим, за його словами, багато що залежатиме від того, хто буде головою ВР, чи «буде це людина, яка зможе об'єднати інтереси всіх і стати вище за свої партійні інтереси, чи буде він орієнтуватися на наступні президентські вибори”. Також багато що залежатиме від того, наскільки буде працездатним уряд, чи буде цей уряд коаліційним, чи буде фракційним, як це спостерігається сьогодні, додав спікер.

    «Необхідно, щоб це була одна працююча команда. На превеликий жаль, я такої команди сьогодні не бачу. Багато що залежатиме і від того, наскільки ці люди, особливо Президент, працюватимуть в одній системі координат», - підкреслив Володимир Литвин. Він не виключив, що вибори в 2006 році будуть не останніми, тому що якщо спікер і прем'єр думатимуть про президентські вибори, і команда працюватиме не консолідовано, буде повна недієздатність виконавчої і законодавчої структури. «Я сподіваюся, що після виборів суспільство заспокоїться, і почне працювати на результат, що Президент представить у своєму Щорічному зверненні до громадян і ВР програму розвитку країни», - відзначив Володимир Литвин.

    Прес-служба НПУ

     Обсудить на форуме Силы Народа

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.