• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Газова війна" - дітище Ющенка-Януковича?!

    Опубликовано: 2005-12-28 17:19:00

    Екс-глава СБУ Олександр Турчинов виклав своє компетентне бачення "газової кризи". За цією версією, криза - це елемент передвиборної кампанії Віктора Януковича. Але сталася вона через нелюбов Ющенка до Юлії Тимошенко.

    Керівник виборчого штабу Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов вважає, що колишні керівники держави повинні нести кримінальну відповідальність за ситуацію, яка сьогодні склалась в Україні. "Саме Янукович разом з Кучмою є одними з винуватців газової кризи", - заявив сьогодні під час прес-конференції колишній голова СБУ.

    "Я впевнений, що Янукович разом з Кучмою та іншими фігурантами цієї кримінальної справи повинні відповісти за цей злочин, який вони вчинили проти нашої держави", - наголошує Олександр Турчинов. І додає, що "це не є політична справа, це не є навіть економічна справа, це є справа кримінальна. На жаль, сьогодні цю кримінальну справу закрито і немає політичного рішення її розслідувати".

    За словами Турчинова (які претендували б на сенсаційність, якби він вже про це не говорив після своєї відставки), президент України Віктор Ющенко особисто заборонив йому розслідувати кримінальну справу, пов'язану з газовими махінаціями. Більше того: Турчинов розповів, що на підставі його листа до Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко був звільнений один із фігурантів схеми "RosUkrEnergo", заступник керівника НАК "Нафтогаз України" Воронін. І це "дивним чином збіглося з відставкою Уряду Юлії Тимошенко". Турчинов також додав, що "на початку грудня всі кримінальні справи були закриті за відсутністю складу злочину, хоча злочин був доведений ще влітку".

    "Я сьогодні хотів би подивитися в очі Віктору Ющенку і нагадати, що коли я показав йому всі розрахунки про можливий дисбаланс газу на початку наступного року, мені особисто було заборонено займатися цією справою", - сказав Турчинов. Він також додав, що хотів би подивитися і в очі Юрію Єханурову, "який робить вигляд, що не знає, що відбувається в державі".

    "Ні в якому разі не можна іти на поступки "Газпрому", ні в якому разі не можна підписувати нові ціни, за якими Україні пропонується поповнювати дефіцит вкраденого у неї газу", - заявив Турчинов.

    Він надав журналістам документи, які свідчать про існування корупційних схем у нафтогазовій галузі України, створених за часів керівництва державою Леоніда Кучми та Віктора Януковича.

    "Нахабний тиск, який чиниться на український Уряд з боку Росії, базується не тільки на неефективності і нездатності наших урядовців відповісти адекватно. Він базується на тому, що слабка чинна українська влада пов'язла в корупції", - зазначив Турчинов. Він також додав, що всі рахунки і схеми залишились від попередньої влади. "Це відомо тим, хто сьогодні чине тиск. І саме тому Росія так нахабно, так цинічно розмовляє з нашою державою".

    "Команда Юлії Тимошенко не дасть ні Росії, ні іншим країнам знущатися над Україною. Саме наша команда готова вирішити всі питання, як на енергетичному ринку, так і взагалі у зовнішніх стосунках нашої держави", - наголосив екс-глава СБУ.

    "Зараз саме Юлія Тимошенко здатна вирішити газову проблему швидко і ефективно. У нас є програма, у нас є механізми. Шкода тільки, що багато часу втрачено", - відзначив він.

    На думку Олександра Турчинова, для того, щоб вирішити газову проблему в Україні, необхідно "розрубати всі кримінальні зв'язки, розв'язати той зашморг, який накинули Кучма з Януковичем на шию України".

    "Не секрет, що Янукович є креатурою північного сусіда. Саме він пробує експлуатувати цю тему, яка і тоді формувалась під нього, і зараз використовується ним. Він не приховує, що газові проблеми України - це його передвиборча кампанія", - додав також Турчинов.

    Відповідаючи на питання журналістів, чому саме зараз виникла газова проблема, керівник головний штабіст БЮТ заявив: "Тому, що тих, хто виступає проти України, влаштовує кандидатура Януковича на майбутніх парламентських виборах".

    "Сьогодні ті, хто контролюють цей колосальний ресурс в мільярди доларів, готові вбивати, брехати, валити уряди - люди готові на все, у тому числі і на зраду власної держави", - відзначив Турчинов.

    Роман Зайцев, Інтернет Репортер

     Обсудить на форуме Силы Народа

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.