• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Литвин оцінив шанси Ющенка і Януковича "50 на 50"

    Опубликовано: 2005-12-29 12:31:00

    Голова Верховної Ради Володимир Литвин оцінює "50 на 50" шанси формування в новому парламенті як пропрезидентської, так і антипрезидентської коаліції.

    Таку думку він висловив в інтерв'ю парламентському телеканалу в середу, повідомляє прес-служба НПУ.

    Лідера Народного блоку Литвин висловив сподівання на те, що після виборів повинна сформуватися коаліція "але не для того, щоб розділити посади в парламенті і сформувати уряд, розсадивши свої кадри".

    Голова парламенту підкреслив, що така коаліція повинна бути сформована для того, щоб визначити, що необхідно робити, які заходи необхідно вжити в першочерговому порядку і на перспективу для того, щоб забезпечити розвиток країни і заспокоїти суспільство.

    "Тому сьогодні, ще до виборів необхідно було б визначити чітко критерії, на основі яких зв'язати політиків і змусити їх працювати в інтересах країни" - сказав Литвин.

    На думку спікера, необхідно запропонувати такі варіанти, а не меморандуми, наприклад, давайте дружити, давайте жити мирно, давайте проводити вибори чесно.

    Володимир Литвин підкреслив, що йому подобаються слова депутата Сергія Соболєва, який говорив про те, що гарантом чесних виборів в Україні буде та обставина, коли члени уряду масово не будуть брати участь у цих виборах.

    "Президент, на мою думку, зробив правильний вибір у цій ситуації, щоб залишитися гарантом країни", - сказав спікер, додавши, що він вітає таку позицію президента. У той же час він висловив упевненість, що керівні органи знову обраного парламенту будуть сформовані протягом тижня, а протягом двох тижнів після початку роботи нової Ради буде сформовано склад уряду. Оскільки в іншому випадку, «ні новій Верховній Раді, ні урядові не буде підтримки в суспільстві, а доведеться приймати кардинальне, серйозне рішення і суспільна підтримка буде необхідна» Стосовно можливого формування "несподіваної" коаліції політичних сил, Володимир Литвин не виключив такої можливості. У той же час, за його словами, такі коаліції "будуть побудовані за принципом реваншу, щоб розставити свої кадри".

    Він також висловив сподівання, що Верховна Рада виступить консолідуючою силою, що об'єднає всі політичні сили.

    На думку лідера Народного блоку Литвина, багато чого залежатиме від того, хто стане головою Верховної Ради. "Чи буде це людина, що зможе об'єднати інтереси всіх, стати вище своїх партійних симпатій, чи вирішення середпартійних інтересів, тримати орієнтир на президентські вибори 2010 року", - сказав Володимир Литвин.

    ELCOMART Выборы2006

     Обсудить на форуме Силы Народа

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.