• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Касьянову остаточно сказали «Ні». Він змирився

    Опубликовано: 2008-01-27 14:05:30
     

    ЦВК відмовився зареєструвати екс-прем'єра Михайла Касьянова кандидатом на посаду президента Росії.

     

    Відповідна постанова була прийнята в неділю на засіданні Центвиборчкому РФ.

     

    Підставою для відмови став виявлений ЦВК брак у підписних листах у підтримку кандидатури Касьянова, що майже втричі (13,36%) перевищував максимально припустимий рівень в 5%, при якому кандидат може бути зареєстрований.

     

    Останні подіїТимошенко обіцяє, що Росія не образиться за поламані «будиночки»У «Укргаз-енерго» і RosUkrEnergo трапилося щастя Член Центвиборчкому Ельвіра Єрмакова, виступаючи на засіданні ЦВК, відзначила, що однією з основних претензій до підписних листів є відсутність даних по збирачах підписів. «По таких регіонах, як Чечня й Іванівська область, дані по збирачах підписів відсутні взагалі», — сказала Єрмакова.

     

    «Рішення (про відмову в реєстрації) було прийнято виходячи з норм закону й судової практики», — сказала член ЦВК.

     

    Разом з тим, представник Касьянова Костянтин Мерзликін вважає, що рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидата не буде оскаржено у Верховному Суді.

     

    «У суд, я думаю, ми не будемо звертатися. Це моя особиста думка», — заявив Мерзликін журналістам після прийняття Центвиборчкомом рішення. «Це частина вертикалі влади. Важко знайти правове рішення», — сказав він.

     

    Після цього рішення ЦВК боротьбу за посаду президента на виборах 2 березня поведуть чотири зареєстрованих кандидати — Дмитро Медведєв, висунутий партією "Єдина Росія», Геннадій Зюганов від КПРФ, Володимир Жириновський від ЛДПР і самовисуванець, лідер Демократичної партії Росії Андрій Богданов.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.