Касьянову остаточно сказали «Ні». Він змирився

27 янв, 14:05

 

ЦВК відмовився зареєструвати екс-прем'єра Михайла Касьянова кандидатом на посаду президента Росії.

 

Відповідна постанова була прийнята в неділю на засіданні Центвиборчкому РФ.

 

Підставою для відмови став виявлений ЦВК брак у підписних листах у підтримку кандидатури Касьянова, що майже втричі (13,36%) перевищував максимально припустимий рівень в 5%, при якому кандидат може бути зареєстрований.

 

Останні подіїТимошенко обіцяє, що Росія не образиться за поламані «будиночки»У «Укргаз-енерго» і RosUkrEnergo трапилося щастя Член Центвиборчкому Ельвіра Єрмакова, виступаючи на засіданні ЦВК, відзначила, що однією з основних претензій до підписних листів є відсутність даних по збирачах підписів. «По таких регіонах, як Чечня й Іванівська область, дані по збирачах підписів відсутні взагалі», — сказала Єрмакова.

 

«Рішення (про відмову в реєстрації) було прийнято виходячи з норм закону й судової практики», — сказала член ЦВК.

 

Разом з тим, представник Касьянова Костянтин Мерзликін вважає, що рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидата не буде оскаржено у Верховному Суді.

 

«У суд, я думаю, ми не будемо звертатися. Це моя особиста думка», — заявив Мерзликін журналістам після прийняття Центвиборчкомом рішення. «Це частина вертикалі влади. Важко знайти правове рішення», — сказав він.

 

Після цього рішення ЦВК боротьбу за посаду президента на виборах 2 березня поведуть чотири зареєстрованих кандидати — Дмитро Медведєв, висунутий партією "Єдина Росія», Геннадій Зюганов від КПРФ, Володимир Жириновський від ЛДПР і самовисуванець, лідер Демократичної партії Росії Андрій Богданов.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/162819.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua