• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лист ДМС України № 11/2-18/15112-ЕП від 28.11.2005 року

    Опубликовано: 2005-12-06 12:15:00
    ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
     
    ЛИСТ
     
    28.11.2005 № 11/2-18/15112-ЕП
     
    Начальникам регіональних
    митниць
    Начальникам митниць
    (крім Енергетичної
    регіональної)
     
    Про митне оформлення гуманітарної допомоги
     
    У зв’язку із надходженням до Держмитслужби запитів митниць та звернень отримувачів гуманітарної допомоги щодо митного оформлення митницями за місцем знаходження отримувачів цих легкових автомобілів як гуманітарної допомоги, які виготовлені та/або експлуатувалися більше ніж 8 років, та ввезені на митну територію України до або після набрання чинності Закону України від 06.07.05 № 2739-IV „Про деякі питання ввезення на митну територію України транспортних засобів” повідомляємо наступне.
    Відповідно до пункту 1 Закону України від 06.07.05 № 2739-IV, опублікованого в газеті „Урядовий кур’єр” 28.07.05, забороняється ввезення на митну територію України для постійного користування легкових, вантажних автомобілів, автобусів, трамваїв, тролейбусів – коди згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності 8702 -8704, 8603 10 00 10 (у тому числі тих, що ввозяться на митну територію України з метою їх розкомплектування на запасні частини), які на момент ввезення виготовлені та/або експлуатувалися більше ніж 8 років, крім автобусів та вантажних автомобілів, які ввозяться на митну територію України з метою транзиту або як гуманітарна допомога, та трамвайних вагонів шириною колії 1000 мм, які в Україні не виготовляються.
    Згідно з пунктом 2 статті 1 Митного кодексу України від 11.07.02 № 92-IV під ввезенням товарів і транспортних засобів на митну територію України розуміється сукупність дій, пов’язаних із переміщенням товарів і транспортних засобів через митний кордон України у відповідному напрямку.
    Межі митної території України є митним кордоном України. Митний кордон України збігається з державним кордоном України, за винятком меж території спеціальних митних зон.
    Відповідно до пункту 15 статті 1 Митного кодексу України митний контроль – це сукупність заходів, що здійснюються митними органами в межах своєї компетенції з метою забезпечення додержання норм цього Кодексу, законів та інших нормативно-правових актів з питань митної справи, міжнародних договорів України, укладених в установленому законом порядку.
    Митним оформленням товарів згідно з пунктом 14 статті 1 Митного кодексу України є виконання митним органом дій (процедур), які пов’язані із закріпленням результатів їх митного контролю, що переміщуються через митний кордон України, і мають юридичне значення для подальшого використання цих товарів і транспортних засобів.
    З огляду на викладене, та керуючись вимогами статей 19, 68 Конституції України, Державна митна служба України не має права санкціонувати юридичне закріплення результатів митного контролю легкових автомобілів як гуманітарної допомоги, які виготовлені та/або експлуатувалися більше ніж 8 років, та ввезені на митну територію України після набрання чинності Закону України від 06.07.05 № 2739-IV „Про деякі питання
    ввезення на митну територію України транспортних засобів”, оскільки підсумком таких дій Держмитслужби буде порушення вимог пункту 1 цього Закону.
     
    Перший заступник
    Голови Служби                                         О.О.Федоров
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.