• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Луценко та міністр внутрішніх справ Словацької Республіки планують активізувати спільну боротьбу зі злочинністю, зокрема – із нелегальною міграцією людей

    Опубликовано: 2005-12-09 09:56:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    ЮРІЙ ЛУЦЕНКО ТА МІНІСТР ВНУТРІШНІХ СПРАВ СЛОВАЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ПЛАНУЮТЬ АКТИВІЗУВАТИ СПІЛЬНУ БОРОТЬБУ ЗІ ЗЛОЧИННІСТЮ, ЗОКРЕМА – ІЗ НЕЛЕГАЛЬНОЮ МІГРАЦІЄЮ ЛЮДЕЙ
     
     
    Братислава, 8 грудня 2005 року. Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО відбув сьогодні з робочим візитом до Братислави, де зустрівся з міністром внутрішніх справ Словацької Республіки Владіміром ПАЛКО. За результатами зустрічі міністри підписали спільну заяву щодо зміцнення співпраці в боротьбі зі злочинністю.
     
     
    Під час зустрічі міністри проаналізували спільну діяльність з попередження і боротьби зі злочинністю з метою підвищення ефективності двостороннього співробітництва як на рівні центральних апаратів відомств, так і їхніх міліцейських/поліцейських підрозділів.
    Високі посадовці висловили задоволення результатами співпраці між їхніми відомствами та збільшенням ефективності співробітництва України й Словацької республіки у боротьбі зі злочинністю.
    Ю.ЛУЦЕНКО наголосив на необхідності активізувати співпрацю найперше в таких напрямках, як боротьба із нелегальною міграцією, торгівлею людьми та отриманням прибутків від проституції, незаконний обіг наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконний обіг зброї, боєприпасів, вибухових речовин та радіоактивних матеріалів, боротьба з викраденням транспортних засобів. Міністр висловив сподівання на допомогу українським правоохоронцям міжнародних, зокрема європейських, фондів у боротьбі з незаконною міграцією для спорудження спільних таборів для біженців – так званих, азилів.
    Також український міністр внутрішніх справ зазначив, що слід покращити співпрацю інспекційних служб українських і словацьких внутрішніх органів, а також – правоохоронців, які протистоять організованій злочинності.
    Ю.ЛУЦЕНКО вказав на необхідність подібних зустрічей для подальшої ефективної співпраці правоохоронних органів країн-сусідів і висловив доцільність провести багатостороннє спільне зібрання керівників цих структур Словаччини, Чехії, Польщі й України.
    Під час свого виступу В.ПАЛКО сказав, що в Словацькій Республіці цінують ті зміни, які останнім часом відбулись в Україні. Вони, на думку словацького міністра, викликають довіру і є своєрідним свідченням подальшого зросту рівня законослухняності в Україні.
    Він відзначив складність перехідного періоду будь-якого суспільства, оскільки під час «будівництва і творення чогось нового, нехай навіть і конструктивного, ми зустрічаємось з критикою міліції, бо під час цих важких процесів важко уникнути порушень прав людини. Є ці проблеми і в нас, на що нам вказує ООН», - зазначив В.ПАЛКО.
    Серед найгостріших проблем словацьких правоохоронців він також назвав незаконну міграцію. І саме тут вкрай актуально стоїть питання плідної співпраці з українськими органами, оскільки за 8 міс. 2005 р. в Словаччині було затримано близько 8 тис. нелегалів. Із них 2 тис. 121 – був затриманий на українсько-словацькому кордоні. Також він сказав, що в Словаччині організація нелегальної міграції вважається важким злочином, за який карають позбавленням волі до 12 рр. Серед інших спільних проблем словацьких і українських правохоронців В.ПАЛКО назвав контрабанду сигарет.
    Він також вважає за необхідне активізацію співпраці правоохоронців обох країн з оргзлочинністю.
    За словами В.ПАЛКО, Україна може розраховувати на пітримку Словачини в євроінтеграційних процесах, зокрема, з огляду на плани останньої найближчими роками вона сподіваться приєднатись до Шангенської угоди.
    Ю.ЛУЦЕНКО і В.ПАЛКО домовились про створення постійно діючої спільної робочої групи двох міністерств у боротьбі зі злочинністю. А також – про проведення спільних операцій з розшуку викраденого автотранспорту і про співпрацю органів внутрішніх справ прикордонних регіонів обох країн у боротьбі з організованою злочинністю та нелегальною міграцією.
    За результатами зустрічі міністри внутрішніх справ України та Словацької Республіки підписали Спільну заяву, в якій, зокрема, передбачено необхідність зміцнення зв\'язків та партнерства у таких сферах: обмін досвідом щодо підготовки підрозділів підтримання громадського порядку; боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів; боротьба зі злочинами, пов\'язаними з незаконним обігом зброї, боєприпасів, вибухових речовин та радіоактивних матеріалів; боротьба з організованими злочинними групами, діяльність яких пов\'язана з нелегальною міграцією, торгівлею людьми та отриманням прибутків від проституції; боротьба зі злочинами, пов\'язаними з фінансуванням тероризму та відмиванням грошей, отриманих від злочинної діяльності; боротьба зі злочинами у сфері економіки; боротьба з викраденнями транспортних засобів.
    Також міністри домовились розробити план спільних дій на 2006-2007 рр. для вирішення обговорених під час зустрічі проблем.
    Контакти: 254-75-24, 256-15-96, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua, http://mvsinfo.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.