• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДПАУ затвердила План з підготовки проектів регуляторних актів на 2006 рік

    Опубликовано: 2005-12-19 10:18:00
    З метою реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності та на виконання статті 7 Закону України від 11 вересня 2003 № 1160-ІV „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, ДПА України наказом від 15.12.2005 № 575 затвердила План діяльності Державної податкової адміністрації України з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2006 рік.
    До Плану включено 10 проектів нормативно-правових актів, що будуть розроблені впродовж 2006 року.
    Передбачається внести зміни та доповнення до Закону України „Про державну податкову службу в Україні”, запровадження яких врегулює деякі питання щодо функцій органів державної податкової служби. Проект має бути підготовлено І півріччі наступного року.
    ДПА України розроблятиме Закон України „Про легалізацію доходів фізичних осіб”, проект якого буде винесено на обговорення  в другому півріччі майбутнього року. Прийняття Закону має на меті виведення доходів фізичних осіб із тіньового обігу. Це дасть можливість розширити базу оподаткування та забезпечити збільшення  надходжень до бюджету.
    Також в другому півріччі буде розроблено проект Закону України «Про удосконалення процедур декларування доходів і майна», що дозволить удосконалити звітність та запровадити єдину форму декларації.
    Платників податків повинен зацікавити проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, направлений на удосконалення податкового законодавства в частині адміністрування податків в межах проекту „Модернізація державної податкової служби – 1”. З цим регуляторним актом можна буде ознайомитись в ІV кварталі.
    В  ІІ кварталі планується  оприлюднити проект постанови Кабінету Міністрів  України „Про скасування постанов Кабінету Міністрів України від 22 червня 1998р. № 940 та від 22 червня 1998р. № 941”, який розробляється з метою приведення регуляторних актів Уряду у відповідність до принципів державної регуляторної політики.
    Також буде розроблено ряд проектів наказів ДПА України, що передбачають внесення змін та доповнень до вже  діючих нормативно-правових актів. Зокрема, це стосується приведення Положення про реєстр платників ПДВ у відповідність до норм Закону України „Про податок на додану вартість”; врегулювання питань зняття з обліку платників податків, що виписані в Інструкції про порядок обліку платників податків; налагодження належної взаємодії митних та податкових органів при організації та проведенні виїзних перевірок суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності; вдосконалення ідентифікації постійних представництв нерезидентів як платників податку на прибуток; скорочення витрат бюджету на утримання податкових органів, що пов’язані з формуванням та направленням платникам податків відповідних повідомлень.
    Зазначений План розміщено на офіційному веб-сайті ДПА України (www.sta.gov.ua) та буде опубліковано у виданнях „Вісник податкової служби України” та „Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ”.) та буде опубліковано у виданнях „Вісник податкової служби України” та „Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ”.
    Нагадуємо, що проекти регуляторних актів, які розробляються ДПА України, оприлюднюються на веб-сайті України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти законодавчих та нормативно-правових актів”. Там же розміщується відповідний аналіз регуляторного впливу. Повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів також розміщуються на веб-сайті ДПА України в розділі „Новини ДПА” та у виданнях „Вісник податкової служби України” й „Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ”. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.