• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антимонопольний комітет України: вісті з регіонів

    Опубликовано: 2005-12-23 16:26:00
    Київське обласне відділення АМКУ:
    • надало рекомендації УЖКГ вжити заходів для усунення порушень на ринку оформлення та державної реєстрації документів на право власності на нерухоме майно, включаючи пов’язані з цим інвентаризаційні роботи. Так, для запобігання на майбутнє причин та умов, які можуть сприяти виникненню порушень конкурентного законодавства, Відділення рекомендувало встановити чіткі тарифи на послуги БТІ.
    • розпочало справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства з боку ЗАТ ”А.Е.С. Київобленерго”. Оскільки у діях підприємства виявлено ознаки зловживання монопольним становищем на ринку постачання електричної енергії за регульованим тарифом, Відділенням порушило справу та проводить розслідування.
    • розпочало справу щодо зловживання КП „Васильківський комбінат комунальних послуг” монопольним становищем. Відділення виявило, що бездіяльність підприємства призвела до ущемлення інтересів споживачів.

    Кримське відділення АМКУ:
    • розпочало справу за ознаками зловживання Сімферопольським МБРТІ монопольним становищем на ринку надання послуг по оформленню та реєстрації документів на право власності на нерухоме майно, зокрема пов’язані з цим інвентаризаційні роботи. Відділення виявило, що підприємство завищувало плату за виконання певних робіт, встановлювало завищену вартість 1 нормо/години при розрахунках калькуляцій наданих послуг, включало до розрахунків вартості наданих послуг додаткові норми часу на їх виконання та вимагало за термінове виконання робіт плату у двократному або трьохкратному розмірі.
    • порушило справу за ознаками зловживання монопольним становищем ВАТ “Кримгаз” в особі Бахчисарайського УЕГГ на ринку транспортування природного газу розподільчими газопроводами. Як стало відомо, газопостачальне підприємство встановлювало неправомірні вимоги на транспортування природного газу для промисловців, стягувало із населення плату за відключення їх від системи газопостачання за борги по оплаті спожитого газу та за перевірку димових і вентиляційних каналів без наявності на це достатніх підстав. Зважаючи на такі дії підприємства, Відділення розпочало розслідування.

    Житомирське обласне відділення АМКУ:
    • розпочало розгляд справ за ознаками аниконкурентних дій Новоград-Волинської та Житомирської міських рад. Так, Відділення з’ясувало, що Новоград-Волинською міськрадою встановлено різні ставки ринкового збору для фізичних осіб, що зареєстровані в межах та за межами міста. У свою чергу, Житомирською міськрадою встановлено різні ставки ринкового збору для осіб, які торгують сільськогосподарською продукцією, вирощеною на присадибних ділянках на території області, та для тих, які вирощують її за межами області. Також ця міськрада без відповідного обґрунтування у 2005 році не повертала кошти ринкового збору з місцевого бюджету підприємству облспоживспілки “Житомирський кооперативний ринок”, тоді як іншим ринкам міста такі кошти були повернені.

    Запорізьке обласне відділення АМКУ:
    • припинило порушення конкуренційного законодавства з боку ВАТ „Запоріжжяобленерго”. Реагуючи на рекомендації Відділення, підприємство перевело усе населення м. Енергодар, електроустановки якого живляться від мереж ВАТ „Дніпроенерго”, на прямі розрахунки за спожиту електроенергію з ВАТ „Запоріжжяобленерго”.
     
    Вінницьке обласне відділення АМКУ:
    • рекомендувало 9 елеваторам, комбінатам хлібопродуктів та хлібоприймальним підприємствам знизити вартість тарифів на зберігання, очистку, приймання, сушіння і відпуск зерна. Відділення встановило, що низка підприємств на ринку приймання, первинної доробки та зберігання зерна необґрунтовано підвищила ціни на свої послуги. Зважаючи на соціальну значимість подорожчання зерна, борошна і хліба, Відділення зобов’язало підприємства встановити економічно обґрунтовані ціни. Рекомендації виконано.
    • припинило порушення конкуренційного законодавства Вінницькою філією ВАТ “Укртелеком“. На вимогу Відділення, приведено у відповідність додаткові угоди із населенням, якими передбачається обслуговування телефонних апаратів та адаптерів і по закінченні встановленого заводом-виробником терміну гарантійного обслуговування. Окрім цього, в куточках споживачів на всіх пунктах приймання платежів розміщено оголошення про необхідність переукладення таких угод, при прийманні платежів оператори надають необхідні роз’яснення.
    • визнало порушення конкуренційного законодавства в діях Хмільницької районної державної адміністрації. Відділення встановило, що райадміністрація прийняла розпорядження, якими надавалися переваги філії НАСК “Оранта“ і таким чином ставила її у привілейоване становище стосовно конкурентів. На вимогу Відділення, ці розпорядження було відмінено.

    Івано-Франківське обласне відділення АМКУ:
    • надало рекомендації Головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації щодо припинення дій, які містять ознаки порушення конкурентного законодавства. Так, Відділення встановило, що управління делегувало окремі владні повноваження щодо здійснення контролю за дотриманням перевізниками умов договорів та встановлення плати за участь у конкурсі на право перевезення пасажирів обласному автотранспортному управлінню. У цьому зв’язку Головному управлінню ОДА рекомендовано внести відповідні зміни в умови договору, укладеного з обласним автотранспортним управлінням та встановити економічно обґрунтовані розміри плати за участь у конкурсах. Окрім цього, Відділення запропонувало запровадити конкретний механізм координації з райдержадміністраціями та міськвиконкомами при відкритті нових маршрутів, запровадженні і дотриманні розкладів руху на них з метою сприяння розвитку конкуренції, а також оперативно інформувати населення та перевізників про порядок руху на них, зміни в оплаті вартості послуг.
    Прес-служба АМК України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.