• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднення інформації про засновників та власників "ROSUKRENERGO AG" - у компетенції учасників СП

    Опубликовано: 2006-02-01 14:50:00

    Зважаючи на чисельні звернення щодо отримання від Антимонопольного комітету України детальнішої інформації про пов’язаних з «ROSUKRENERGO AG» осіб, прес-служба Комітету повідомляє наступне.

    Згідно із статтею 22-1 Закону «Про Антимонопольний комітет України» одержана Комітетом інформація з обмеженим доступом використовується виключно для виконання визначених законодавством завдань і не підлягає розголошенню. Цією статтею передбачено, що такі дані можуть бути надані лише органам слідства та суду.

    Надаючи Комітету матеріали для прийняття рішення щодо створення газового СП, «ROSUKRENERGO AG» та «Нафтогаз України» заявили клопотання та офіційно зазначили - інформація про пов’язаних із ними відносинами контролю суб’єктів є комерційною таємницею.

    Враховуючи зазначене, Комітет не має юридичних повноважень та підстав для розголошення отриманої інформації. Рішення про її оприлюднення знаходиться виключно у компетенції учасників СП.

    У цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Всім відомо, що ми завжди працюємо гласно. Однак, у цьому випадку законом передбачена сувора відповідальність працівників Комітету за розголошення інформації з обмеженим доступом, у тому числі комерційної таємниці. Ми не уповноважені оприлюднювати дані щодо учасників газового СП. Комітет використав ці матеріали, аби пересвідчитися, що діяльність підприємств-засновників та суб’єктів, пов’язаних з ними відносинами контролю, не призведе до обмеження конкуренції на ринках України. Хоча на моє переконання, зважаючи на загальнодержавне значення цього питання, уся інформація щодо обставин й деталей створення СП і його сторін має стати відкритою».

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.