• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збільшився розмір державних, довічних стипендій

    Опубликовано: 2006-02-01 14:55:00

    Цього року відповідно до Указу Президента від України від 23 січня “Про внесення змін до деяких указів Президента України” розмір державних, довічних стипендій видатним діячам науки, освіти, культури, фізичної культури і спорту та інформаційної галузі став дорівнювати 385 гривень.

    Державні стипендії були засновані з метою стимулювання творчої праці діячів науки, культури, спорту та інформаційної сфери. Сьогодні відповідно до Указів Глави держ%ґ в Україні державними стипендіатами у цих сферах є тисяча чоловік. Проте, протягом кількох років розмір стипендій не змінювався й минулого року був нижчим за прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату, що призвело до зниження їх вагомості серед наукової громадськості, тому з першого січня 2006 року було збільшено розмір зазначених вище стипендії.

    Указом Президента також передбачені деякі обмеження до кандидатів на отримання зазначених стипендій, а саме: не розглядаються спеціально створеною міжвідомчою Комісією документи осіб, які отримують довічну плату за звання дійсного члена та члена-кореспондента НАН України та галузевих академій наук.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.