• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Пинзеник: Закон про технопарки легалізує схеми крадіжок державних грошей

    Опубликовано: 2006-02-10 16:36:00

    Міністр фінансів Віктор Пинзеник виступив сьогодні перед представниками Генеральної прокуратури України на семінарі з питань захисту фінансово-економічних інтересів держави. Міністр відзначив важливу роль органів прокуратури у недопущенні минулого року фінансових зловживань деякими суб’єктами підприємницької діяльності, зокрема, в упередженні уникнення від оподаткування через напівлегальні схеми у вільних економічних зонах та територіях пріоритетного розвитку.

    Проте, відзначив керівник Мінфіну, нещодавно було прийнято закон про функціонування технопарків, який знову відкрив можливості для крадіжок державних грошей. Мова йде про використання схеми переведення прибутку підприємств у технопарки, які законом звільнили від сплати податків. „Таким чином фактично дотується імпорт, чого немає в жодній країні світу”, - наголосив Віктор Пинзеник.

    Звертаючись до представників прокуратури, міністр відзначив: „Нашими спільними зусиллями вдалося залатати те податкове решето, що існувало на початку 2005 року”. Треба і надалі разом працювати „на випередження”, переконаний урядовець, бо „легше не ловити порушників, а не допускати можливостей для зловживань”.

    Незважаючи на окремі досягнення, у системі регулювання, формування та функціонування судової системи залишаються суттєві проблеми, які необхідно вирішувати, наголосив Віктор Пинзеник. Він також зазначив, що значно спростити роботу по боротьбі з фінансовими зловживаннями в Україні дозволить впровадження електронних податкових декларацій.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.