• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вісті з регіонів

    Опубликовано: 2006-02-14 12:16:00

    Київське міське відділення АМКУ:
    • рекомендувало усім райдержадміністраціям Києва встановити контроль за активізацією робіт комунальними підприємствами зі збору платежів за житлово–комунальні послуги. Відділення встановило бездіяльність столичних РДА, які не здійснюють належного контролю за роботою по збору платежів. Як наслідок, комунальні підприємства не виконують свої функції у повному обсязі. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало РДА пильнувати за процесом збору коштів із населення та за охопленням претензійною роботою 100 відсотків боржників.

    • рекомендувало усім райдержадміністраціям Києва встановити контроль за активізацією робіт комунальними підприємствами зі збору платежів за житлово–комунальні послуги. Відділення встановило бездіяльність столичних РДА, які не здійснюють належного контролю за роботою по збору платежів. Як наслідок, комунальні підприємства не виконують свої функції у повному обсязі. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало РДА пильнувати за процесом збору коштів із населення та за охопленням претензійною роботою 100 відсотків боржників.


    • рекомендувало ДП ”Хлібокомбінат №6” та ДП „Хлібокомбінат №10” ВАТ „Київхліб” встановити єдині умови повернення черствої продукції із торгівельної мережі. Відділення встановило, що договори поставки товару, зокрема хліба та хлібобулочних виробів, не відповідають вимогам конкуренційного законодавства і зобов’язало усунути порушення. В той же час, Відділення зобов’язало ВАТ „Київхліб” проконтролювати виконання рекомендації дочірніми підприємствами.


    Вінницьке обласне відділення АМКУ:
    • порушило справу за ознаками зловживання ТОВ “Газовик“ монопольним становищем на ринку постачання природного газу комунальним підприємствам, населенню та бюджетним організаціям. Відділення з’ясувало, що монополіст стягнув зі споживачів плату за спожитий газ за період з січня 2005 року із застосуванням цільової надбавки, хоча її було введено лише з середини червня. Крім того, підприємство порушувало встановлену правилами процедуру припинення газопостачання населенню.


    • порушило справу справи за ознаками порушення ПП “Фортеця-Гарант” конкуренційного законодавства у вигляді досягнення неправомірних переваг порівняно з іншими учасниками ринку. Так, Відділенню стало відомо, що для надання охоронних послуг підприємство організувало радіомережу системи централізованого охоронно-пожежного спостереження на частоті 43,625 МГц. Проте дозвіл на використання цієї частоти раніше вже було надано ТОВ фірма “Гроно”.


    • надало рекомендації ВАТ “Вінницягаз“ усунути причини виникнення порушень конкуренційного законодавства. Відділення встановило, що підприємство застосовувало різі ціни до рівнозначних угод на будівництво газопроводів з поліетиленових труб без виправданих на те причин. У цьому зв’язку Відділення рекомендувало застосовувати при укладанні договорів із населенням розцінки, які вказані в калькуляції. При розробленні цих калькуляцій використовувати єдині показники, встановлені нормативними документами. Проекти договорів мають бути оформлені відповідно до чинного законодавства, тобто із зазначенням дати укладання договору та підписом.
    • визнало зловживання Шаргородським КП “Комунсервіс“ монопольним становищем на ринку оброблення твердих побутових відходів та оштрафувало порушника на 200 грн. Відділення встановило, що за рахунок заниження місткості кузова сміттєвоза з механізованим завантаженням підприємство завищило розмір плати за вивезення сміття. Порушення визнано та припинено під час розгляду справи.


    Київське обласне відділення АМКУ:
    • визнало порушення Броварським МБТІ конкуренційного законодавства та оштрафувало порушника на 5 тис. грн. Так, Відділення встановило, що БТІ неправомірно збільшувало термін виконання замовлення, порушувало термін виконання термінового замовлення, завищувало ціни на свої послуги та вартість замовлення внаслідок несвоєчасного виконання зокрема. Зважаючи на це, Відділення зобов’язало усунути порушення та застосувало передбачені законодавством санкції.


    • оштрафувало ВАТ “Миронівський завод з виробництва комбікорму” та ТОВ “Переяслав-Хмельницький комбікормовий завод” на 6 тис. та 383 грн. відповідно. Оскільки підприємства не надали на вимогу голови тервідділення необхідної інформації, Відділення застосувало санкції.


    Запорізьке обласне відділення АМКУ:
    • надало рекомендації ПП “Маір” м. Токмак усунути ознаки порушення конкуренційного законодавства на ринку послуг кабельного телебачення. Відділення встановило, що підприємство необґрунтовано підвищило абонплату за свої послуги в 1,6 рази. На виконання рекомендацій Відділення, “Маір” припинив такі дії та запровадив пакети “Соціальний”, “Базовий” та “Еліт”. Цим мешканці міста отримали можливість обирати прийнятну для них кількість телеканалів за відповідну вартість.


    Івано-Франківське обласне відділення АМКУ:
    • рекомендувало КП«Коломияводоканал» припинити дії, які містять ознаки зловживання монопольним становищем. Відділення встановило, що монополіст на ринках централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для споживачів у межах міста та діючих водопровідних і каналізаційних мереж, що знаходяться в його управлінні, укладав із споживачами договори, які не відповідають чинним нормативно-правовими актами. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало порушника привести договори у відповідність до законодавства.


    • рекомендувало операторам ринку цукру вжити невідкладних заходів щодо недопущення дефіциту цукру в області. Зокрема, за ініціативою Відділення, оператори торгівлі цукром, керівники головного управління економіки облдержадміністрації та управління Державної інспекції з контролю за цінами в області дійшли згоди щодо необхідності координування роботи з вивчення причин зростання цін на цукор та впливу на цінову ситуацію.


    Кримське відділення АМКУ:
    • визнало порушення Джанкойською райдержадміністрацією конкуренційного законодавства при наданні в оренду земельних ділянок для збору лікарських трав. Відділення з’ясувало, що РДА встановлювала такі терміни оренди, які не дозволяли підприємцям збирати лікарські трави в період їх вегетації. Окрім цього, власне орендна плата необґрунтовано завищувалася. Так, за два місяці підприємці мали сплачувати, як за рік. Реагуючи на втручання Відділення, РДА визнала та припинила порушення в ході розгляду справи, переоформивши договори оренди на користування земельними ділянками.


    Житомирське відділення АМКУ:
    • визнало порушення Житомирською міськрадою конкуренційного законодавства у вигляді встановлення дискримінаційних ставок ринкового збору. Так, Відділення встановило, що своїм рішенням міськрада неправомірно встановила для фізичних осіб, що торгують сільгосппродукцією, вирощеною на присадибних ділянках на території області, ринковий збір 0,85 грн. Для тих, що торгують продукцією, вирощеною за межами області – 2,04 грн. Оскільки такі антиконкурентні дії органу влади створюють підприємцям дискримінаційні умови діяльності та призводять до штучного підвищення роздрібних цін товари, Відділення зобов’язало міськраду усунути порушення.


    • визнало порушення Житомирською міськрадою конкуренційного законодавства у вигляді незастосування до підприємства облспоживспілки «Житомирський кооперативний ринок» Програми благоустрою міських ринків, тимчасових торговельних місць та паркування автомобілів. Відділення встановило, що хоча зазначене підприємство не було включено до Програми, у 2005 році йому не поверталися кошти від отриманого ринкового збору. Міськрада визнала порушення та затвердила програму на 2006 рік, яка застосовується відтепер до усіх підприємств, які експлуатують ринки.

    АМКУ


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.