• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр Юрій Луценко зустрівся з воїнами-«афганцями», які носять міліцейські погони

    Опубликовано: 2006-02-15 14:37:00

    Київ, 14 лютого 2006 року. Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зустрівся з працівниками органів внутрішніх справ – учасниками війни на території Демократичної республіки Афганістан з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Під час урочистостей, які відбулися в будинку відпочинку МВС України «Пуща-Водиця», Міністр вручив відзнаки МВС України 94 колишнім «афганцям», які працювали або нині працюють в органах внутрішніх справ.

    Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зустрівся з працівниками органів внутрішніх справ – учасниками війни на території Демократичної республіки Афганістан з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Під час урочистостей, які відбулися в будинку відпочинку МВС України «Пуща-Водиця», Міністр вручив відзнаки МВС України 94 колишнім «афганцям», які працювали або нині працюють в органах внутрішніх справ.

    - Це дата, яка не викликає мажорних почуттів, - зазначив Юрій Луценко. - Для когось це – інтернаціональний обов’язок, для когось – найбільша помилка радянської влади. Але для всіх – це день пам’яті побратимів, які не повернулися з війни до рідних осель. Хочу подякувати вам за те, що ви і нині з честю проходите шлях служіння своєму народові, - підкреслив Міністр.

    Юрій Луценко також зазначив, що сьогодні в органах внутрішніх справ служать 1825 чоловік, які проходили службу в ДРА. Майже всі вони протягом 2005 року отримали нагороди за службу в міліції. Так, за зразкове виконання службових обов’язків правами Міністра внутрішніх справ України торік було заохочено 102 «афганців», а правами керівників територіальних і транспортних управлінь, вищих навчальних закладів системи МВС – близько 1300 чоловік.

    На врочистості прибули представники з усіх осередків Координаційної Ради ветеранів Афганістану МВС України. Крім того, привітати українських колег приїхали представники Асоціації ветеранів бойових дій ОВС і внутрішніх сил Росії.

    Довідково: У ці дні в Україні відзначають 17-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану. Упродовж тієї війни до рідних домівок не повернулося 3360 воїнів – мешканців України, з яких 3280 – загинули та 80 – пропали безвісти чи потрапили в полон. На сьогодні в Україні проживають близько 150 тисяч учасників війни в Афганістані, з яких понад 8 тисяч зазнали поранень і 3560 – інваліди тієї війни.

    У ці дні в Україні відзначають 17-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану. Упродовж тієї війни до рідних домівок не повернулося 3360 воїнів – мешканців України, з яких 3280 – загинули та 80 – пропали безвісти чи потрапили в полон. На сьогодні в Україні проживають близько 150 тисяч учасників війни в Афганістані, з яких понад 8 тисяч зазнали поранень і 3560 – інваліди тієї війни.

    "МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.