• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В.М.Литвин у середу перебуває з робочою поїздкою у Житомирській області

    Опубликовано: 2006-02-16 15:36:00

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у середу перебуває з робочою поїздкою у Житомирській області (м. Бердичів та Андрушівський район).

    У м. Бердичів В.Литвин взяв участь у роботі сесії міської ради.

    У своєму виступі Голова Верховної Ради України охарактеризував поточну політико-економічну ситуацію у державі та виклав своє бачення шляхів вирішення деяких проблем.

    Економічну ситуацію В.Литвин назвав негативною зважаючи на темпи розвитку економіки. «Ми втратили 60% ВВП з 1999 року. Необхідно 10 років, щоб вивести країну на той рівень», сказав Голова Верховної Ради України. Водночас, зазначив В.Литвин, «кризи немає, а є стагнація».

    В.Литвин також звернув увагу на нерівномірність в оплаті праці робітників, зайнятих у різних сферах народного господарства, що, за його словами, «викликає процеси декваліфікації».

    «Вкрай загрозливою» Голова Верховної Ради України назвав тенденцію перерозподілу експорту-імпорту на користь імпорту, і висловив думку про необхідність захистити внутрішній ринок, зокрема, шляхом внесення відповідних змін до митного законодавства.

    В.Литвин висловився за визначення основної економічної стратегії розвитку, вжиття заходів, спрямованих на зменшення залежності від імпорту і зміну структури експорту.

    В.Литвин зазначив, що Україна має статус ексклюзивного транзитеру енергоносіїв, і висловив думку про необхідність ефективного використання вітчизняної транспортної системи із залученням країн, до яких постачаються енергоносії.

    В.Литвин також наголосив на необхідності змінити підхід до формування бюджету, яке «має відбуватися знизу до верху», і зараз, за його словами, у парламенті опрацьовуються зміни до Бюджетного кодексу, спрямовані на відмову від «жорсткої централізації» при формуванні головного фінансового документу країни.

    Торкаючись питання щодо розпаювання та продажу землі, В.Литвин висловив думку, що масове розпаювання землі призвело до того, що «повернутися до крупнотоварного виробництва практично неможливо». Голова Верховної Ради України також наголосив, що «проблеми землі і податків мають бути предметом відання місцевої влади».

    Торкаючись політичної ситуації у державі, В.Литвин зазначив, що «після президентських виборів Україні не вистачило часу для розбігу, щоб розпочати рух вперед». За його словами, практично без перерви розпочалась підготовка до парламентських виборів, через що «не було націленості на практичну роботу».

    Зараз, на думку В.Литвина, потрібно «не стільки агітувати, скільки донести до людей розуміння відповідальності моменту».

    Торкаючись зовнішньої політики, В.Литвин зазначив, що до України зростає інтерес у світі через нові геополітичні реалії та вдале геополітичне розміщення. За його словами, необхідно проводити таку зовнішню політику, яка сприятиме вирішенню внутрішніх завдань і буде сприйматись всім суспільством.

    У м. Бердичів Голова Верховної Ради України також відвідав загальноосвітню школу № 10 та ознайомився з роботою ВАТ "Бердичівський машинобудівний завод "Прогрес".

    Відповідно до програми поїздки, планується, що в Андрушівському районі В.Литвин ознайомиться з роботою приватного підприємства "Гринішин", зустрінеться з представниками органів місцевого самоврядування та громадськістю району.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.