• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Черкаській області запроваджено нову акцію „Податки повинні платити всі”

    Опубликовано: 2006-02-17 17:21:00

    Її завдання – вивести кошти з „тіньового” сектора економіки області, упередити факти “штучного” та фіктивного банкрутства підприємств, детінізувати зарплати та створити умови щодо унеможливлення ухилення платників від сплати податків, а також залучити до добровільної сплати податків усіх платників регіону.

    Про проведення акції, її хід та мету розповів голова ДПА в Черкаській області Юрій Ткаченко 7 лютого 2006 року у прямому ефірі телепередачі „У фокусі подій” Черкаської обласної держтелерадіокомпанії.

    Звертаючись до платників податків Черкащини, голова ДПА в Черкаській області зазначив, що остаточною метою (очікуваним результатом) впровадженого заходу є поліпшення життя громадськості регіону через:

    - забезпечення сплати податків усіма платниками регіону, що сприятиме наповненню казни;

    - легалізацію заробітної плати та реальних доходів підприємств, організацій, тобто покращення фінансового стану платників податків і громадян;

    - створення умов для ведення прозорого бізнесу усіма суб’єктами господарювання регіону, які стимулюватимуть піднесення виробництва і нарощення економічного потенціалу;

    - підвищення загального рівня податкової культури і сумлінності кожного платника.

    При цьому Ю. Ткаченко наголосив, що акція „Податки повинні платити всі” проводиться в рамках обласної „Програми щодо налагодження партнерських відносин з бізнесом та створення сприятливих умов для захисту інтересів чесних бізнесменів та інвесторів”. Вона є логічним продовженням низки заходів, проведених торік спільно з підприємницькими та владними структурами в рамках акції „Бюджет наповнюємо разом”. Водночас новий податковий захід є свідченням якісно нового рівня стосунків між платниками і податківцями Черкащини.

    На запитання щодо назви акції, голова ДПА в Черкаській області відповів: „Податки повинні бути зрозумілими, стабільними та низькими, і сплачувати їх повинні всі”. Таке завдання поставив Президент України Віктор Ющенко перед державною податковою службою України – службою нової формації, службою, яка працює для платників податків.

    Податки повинні сплачувати всі – це вимога часу. 2006 рік – рік впровадження національних реформ у сферах, важливих для кожного українця. Зокрема, у медицині та освіті. Для вирішення цих та інших загальнонаціональних соціальних програм, для зростання виробництва, розвитку економіки, а також для закладення підґрунтя майбутнього добробуту потрібна участь кожного платника податків.

    Крім того, треба враховувати, що 2006 рік – рік піднесення українського села. Для Черкащини, традиційно аграрного регіону, зважені програми розвитку села, підтримка фермера, кредитування сільського господарства, будівництва житла, впровадження соціальних програм, залучення до сільськогосподарського виробництва сучасних технологій – вагомий стимул. А для жителів області – можливість і потреба проявити активну громадянську позицію.

    У поточному році ДПА в Черкаській області плідно співпрацюватиме саме з тими платниками податків, які торік не побажали гідно виконати свій конституційний обов’язок – добровільно сплатити належну суму податків. Тому, власне, і започатковано нову акцію “Податки повинні сплачувати всі”. Перший захід в рамках цієї акції відбувся 24 січня у м. Смілі, де проведено зустріч з органами місцевого самоврядування, засідання “круглого столу” з представниками малого та середнього бізнесу, зустрічі в трудових колективах двох великих смілянських підприємств, зустрічі з представниками місцевих засобів масової інформації.

    “Моє завдання, – підкреслив головний податківець Черкаської області, – особисто поспілкуватися з кожним нечесним платником, визначити причини його негативного ставлення до сплати податків у повному обсязі та визначити заходи щодо привернення нечесних платників до сумлінності. У ході таких зустрічей кожен має усвідомити: податки сплачує в повному обсязі не багата, не бідна, а чесна людина. Чесна перед собою, своїми дітьми (бо саме зараз закладається фундамент їх майбутнього добробуту), чесна перед державою”.

     "ДПАУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.