• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ: Ринку ядерного страхування потрібна конкуренція

    Опубликовано: 2006-03-01 09:58:00

    Антимонопольний комітет України рекомендував учасникам об’єднання «Ядерний страховий пул» запровадити єдине Положення набуття страховими компаніями членства.


    Як встановив Комітет, в результаті таємного голосування Пул безпідставно відмовив у членстві СК «Інкомстрах», АСТ «Бусін», ЗАТ «СК «Енергорезерв», ТДВ «СК «Мотор-Гарант» та ТДВ «СК «Провіта».


    Так, члени Пулу відмовляли кандидатам, хоча вони мали ліцензію на проведення обов’язкового страхування цивільної відповідальності оператора ядерної установки за шкоду, яка може бути заподіяна внаслідок інциденту.


    При цьому, застосовувати без обгрунтованих причин різний підхід до кандидатів дозволяла відсутність чіткого й належно оформленого, через введення додаткових вимог, порядку вступу до Пулу.


    Оскільки такі дії мають ознаки порушення конкуренційного законодавства, учасників «Ядерного страхового пулу» зобов’язано розробити та затвердити після погодження з Комітетом положення, яке визначить зрозумілий і прозорий механізм набуття компаніями членства. Також члени мають проводити відкрите голосування з прийому нових страховиків, а у разі неприйняття - надавати вмотивовану відповідь письмово.


    Коментуючи прийняте рішення Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Цей специфічний ринок є динамічним і має тенденції до розвитку, адже ядерне страхування розраховано навіть не на роки, а на десятиріччя. Тому Пул не повинен перетворюватися на корпоративний клуб із непрозорими умовами членства - ліцензовані кандидати мають знати у які двері входити і з чим. Якщо ж наші рекомендації не будуть виконані, Комітет порушить справу і штраф може сягнути 5% від річного доходу кожного із членів, які перешкоджають входженню на ринок нових учасників».


    "АМКУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.