• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • КМУ: Про порядок зарахування сум податку на прибуток підприємств

    Опубликовано: 2006-03-02 12:27:00

    Повідомлення

    про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

    „Про порядок зарахування сум податку на прибуток підприємств

    на спеціальні рахунки технологічних парків, їх учасників та спільних підприємств, порядок використання коштів цільових субсидій

    та порядок контролю за їх використанням”

    Державна податкова адміністрація України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України „Про порядок зарахування сум податку на прибуток підприємств на спеціальні рахунки технологічних парків, їх учасників та спільних підприємств, порядок використання коштів цільових субсидій та порядок контролю за їх використанням”.

    Його розроблено на виконання частини 4 статті 7 Закону України "Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків" в редакції Закону України від 12 січня 2006 року №3333-IV.

    Пропонується визначити порядок відкриття спеціальних рахунків технологічними парками, їх учасниками та спільними підприємствами, що виконують проекти технологічних парків, а також порядок зарахування сум податку на прибуток підприємств на спеціальні рахунки, порядок використання коштів цільових субсидій, зарахованих на спеціальні рахунки, й порядок контролю за їх використанням.

    Відкриття спеціальних рахунків здійснюватиметься у порядку, встановленому Державним казначейством України. Для цього учасники технологічних парків та спільні підприємства в установленому законодавством порядку повинні зареєструвати проект технологічного парку та отримати свідоцтво про державну реєстрацію. Передбачається, що учасники технологічних парків та спільні підприємства, які виконують проекти технологічних парків, будуть зобов’язані відкрити спеціальні рахунки протягом одного місяця з моменту реєстрації проекту технологічного парку.

    Використання коштів, зарахованих на спеціальні рахунки учасників технологічних парків та спільних підприємств, здійснюється згідно з кошторисами бізнес-планів затверджених інноваційних проектів. Напрями використання коштів визначається планом їх використання, який розробляється науково-технічною радою технологічного парку і затверджується його керівництвом на початку кожного року.

    Зокрема, зараховані на спеціальні рахунки кошти цільових субсидій використовуватимуться на :

    - проведення наукових, науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт за пріоритетними напрямами діяльності технологічних парків;

    - створення, розвиток, модернізацію та реконструкцію науково-технологічних, експериментальних та дослідно-промислових дільниць, у тому числі на інструменти, обладнання та устаткування, що використовуються для цілей інноваційної діяльності;

    - підготовку конструкторської та технологічної документації, технічних умов, технічних проектів та витрати на підготовку виробництва інноваційної продукції;

    - патентування розробок, придбання прав на об\'єкти права інтелектуальної власності (патентів, ліцензій на використання винаходів, корисних моделей, промислових зразків, ноу-хау тощо);

    - накладні та поточні витрати (на матеріали, технічне забезпечення тощо), що виникають у ході інноваційної діяльності;

    - придбання обладнання, устаткування та інших засобів виробництва, пов\'язаних з впровадженням інновацій;

    - науково-організаційну діяльність керівного органу технопарку, проведення та участь у роботі наукових, науково-технічних конференцій, семінарів та виставок, публікацію результатів наукових досліджень за пріоритетними напрямами діяльності технологічних парків.

    Суми цільових субсидій, зараховані на спеціальний рахунок технологічного парку, їх учасників та спільних підприємств, що використані не за цільовим призначенням, підлягатимуть стягненню до Державного бюджету.

    Технологічні парки, їх учасники та спільні підприємства, що виконують проекти технологічних парків та яким надаватимуться цільові субсидії, повинні забезпечити ведення окремого бухгалтерського та податкового обліку операцій, пов\'язаних з виконанням проектів технологічного парку, а також подання органу державної податкової служби за місцем реєстрації одночасно з декларацією з податку на прибуток за відповідний звітний період довідки про цільове використання сум цільових субсидій з податку на прибуток за попередній звітний період. Форма та зміст такої довідки визначається ДПА України за погодженням з центральним органом виконавчої влади з питань освіти.

    Контроль за використанням цільових субсидій відповідно до своєї компетенції здійснюватимуть Державна податкова адміністрація України та Головне контрольно-ревізійне управління України.

    Прийняття постанови забезпечить реалізацію державної підтримки інноваційної діяльності в державі шляхом надання цільових субсидій технологічним паркам, їх учасникам та спільним підприємствам, що виконують проекти технологічних парків.

    Із введенням в дію постанови втрачають чинність деякі акти Кабінету Міністрів України, що забезпечували реалізацію державної підтримки інноваційної діяльності (перелік в проекті надається).

    Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про порядок зарахування сум податку на прибуток підприємств на спеціальні рахунки технологічних парків, їх учасників та спільних підприємств, порядок використання коштів цільових субсидій та порядок контролю за їх використанням” з аналізом його регуляторного впливу розміщено на веб-сайті ДПА України (www.sta.gov.ua) в підрозділі „Проекти нормативно-правових актів” розділу „Проекти законодавчих та нормативно-правових актів”, та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).

    Пропозиції та зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються впродовж 1 місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Юридичний Департамент, електронну – vgoverdovskaya@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.