• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин зустрівся з Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки

    Опубликовано: 2006-03-06 10:02:00

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п´ятницю зустрівся з Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Ерккі Туоміоя.

    В.Литвин зазначив, що в Україні високо оцінюють рівень двосторонніх українсько-фінських відносин. «У нас є великі резерви для більш динамічної співпраці, зокрема, на рівні парламентів незалежно від того, яким буде склад наступного парламенту», - сказав Голова Верховної Ради України.

    Міністр закордонних справ також висловив задоволення динамікою розвитку двосторонніх відносин і міжпарламентських зв´язків між Україною та Фінляндією. За словами Е.Туоміоя, його країна готова розвивати надалі двосторонні відносини в усіх сферах, зокрема, їх євроінтеграційний аспект.

    Е.Туоміоя зазначив, що у Фінляндії пильно стежать за перебігом виборчої кампанії в Україні і висловив надію, що парламентські вибори будуть чесними і демократичними.

    Торкаючись ситуації в Україні напередодні виборів, В.Литвин підкреслив, що «найкращим агітатором виборчої кампанії має виступати практична робота», зазначивши, що про це йшлося на засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента України і керівництва Верховної Ради України.

    «Зараз саме той момент, коли ми маємо перейти до системної практичної роботи по втіленню реформ, що також полегшить діалог з європейським товариством», - сказав Голова Верховної Ради України.

    Він повідомив, що 6 березня відбудеться нарада з питань організації і проведення виборів народних депутатів України та виборів до місцевих рад за участю представників ЦВК, керівників обласної влади і обласних рад, керівників політичних фракцій у парламенті і парламентської комісії з моніторингу за виборами з метою з´ясування, які є технічні проблеми із організаційним забезпеченням виборчої кампанії, і прийняття, в разі потреби, необхідних «точкових рішень».

    «Потрібно зробити все, щоб люди могли вільно висловити свою позицію, дільничні комісії нормально працювали», - сказав В.Литвин, зазначивши, що парламент докладе до цього максимум зусиль.

    На прохання Міністра В.Литвин розповів про політичну ситуацію в країні після втілення конституційної реформи, про розгляд у парламенті «газової угоди» з Росією та про причини рішення Верховної Ради України щодо відставки уряду.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.