• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко прийняв вірчі грамоти від Надзвичайних і Повноважних Послів Лівану, Литви та Палестини

    Опубликовано: 2006-03-07 09:25:00

    Вірчі грамоти Президенту вручили Надзвичайний і Повноважний Посол Лівану Юсеф Садака, Надзвичайний і Повноважний Посол Литви Альгірдас Кужма та Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини Халід Арікат.

    Вітаючи Надзвичайного і Повноважного Посла Литви в Україні Альгірдаса Кужму, Президент України особливо відзначив його діяльність на чолі Фонду ім. Тараса Шевченка у Литві, а також Українського інституту.

    Віктор Ющенко також висловив вдячність литовському керівництву за політичну підтримку України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

    Під час зустрічі сторони відзначили прагнення до розвитку політичного діалогу між Литвою та Україною, економічного співробітництва та співпраці у гуманітарній сфері.

    Посол Литви передав Президентові України запрошення взяти участь у конференції «Спільноти демократичного вибору», яка відбудеться в Литві у травні цього року.

    Президент України також висловив задоволення можливістю зустрітися зі своїм литовським колегою – Президентом Литви Валдасом Адамкусом 11 березня під час перебування його в Україні з нагоди вручення однієї із нагород Загальнонаціональної програми «Людина року».

    Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Палестини в Україні Халідом Арікатом Президент України Віктор Ющенко наголосив, що між Україною та Палестиною існують традиційно добрі відносини та висловив сподівання, що вони і надалі розвиватимуться.

    У ході бесіди було також відзначено, що Україна готова й надалі сприяти мирному урегулюванню на Близькому Сході.

    Посол детально ознайомив Главу Української держави із ситуацією в Палестині після парламентських виборів. При цьому було відзначено налаштованість Президента Махмуда Абаса на виконання відповідних резолюцій ООН щодо мирного врегулювання як у рамках двосторонніх, так і міжнародних домовленостей.

    Посол також відзначив, що докладе максимум зусиль задля розвитку політичних, економічних та гуманітарних відносин з Україною.

    Під час бесіди з Надзвичайним і Повноважним Послом Лівану в Україні Юсефом Садакою Президент України висловив задоволення відкриттям у Києві посольства Лівану і привітав Ю. Садаку із призначенням його першим Послом Лівану.

    Глава держави відзначив прагнення української сторони до розвитку відносин з Ліваном, зокрема, в економічній сфері. Також було підкреслено готовність України й надалі сприяти у підготовці ліванських студентів у вищих навчальних закладах нашої держави.

    У свою чергу Юсеф Садака підкреслив, що Ліван зацікавлений у підготовці фахівців в українських вузах насамперед, економічного спрямування.

    Посол висловив вдячність Україні за постійне сприяння у встановленні миру на Близькому Сході, зокрема, за участь українських миротворців у розмінуванні ліванської території.

    Сторони відзначили прагнення до розширення економічного співробітництва між Ліваном та Україною. У цьому контексті було прийнято рішення провести найближчим часом засідання комісії із економічної співпраці та визначити конкретні проекти можливого співробітництва.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.